19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Hacı kafilesi uğurlandı

Aydın'dan özel firmalar ve Diyanet aracılığıyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualar ve gözyaşları içinde uğurlandı. 

Aydın'dan hacca gidecek 2 kafile bugün itibariyle yola çıktılar. 2 Aralık'ta giden ilk kafilinin ardından dün akşam da Aydın'dan kutsal topraklara gidecek son kafile yola çıktı. Son kafile için akşam saatlerinde Bey Camii'nde düzenlenen törenlerle yaklaşık 300 kişi sevinç gözyaşlarıyla mübarek toprakların yolunu tuttu. Dün akşam Bey Cami'nin önünden düzenlenen törenle uğurlanan hacı adayları İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan saat 07.00'de binecekleri uçakla Cidde'ye gidecekler. Tekbir ve dualarla uğurlanan hacı adayları bir ay boyunca kutsal topraklarda kalacaklar. 

Kutsal topraklara ve Kabe'ye gitmenin tarif edilemez bir duygu olduğunu belirten hacı adayları, yaşadıkları duygunun isteyen herkese nasip olmasını diledi. 

Aydın'dan bu yıl giden hacı adayları hakkında bilgi veren diyanet yetkilileri, Aydın'dan bu yıl bin 599 kişinin kutsal topraklara gittiğini belirterek, Aydın'dan yola çıkmayan 10 hacı adayın bulunduğunu bildirdiler. 10 kişilik hacı adayı gurubunun İzmir kafilesiyle gideceği ifade edildi. 2 Aralık'ta giden hacı adaylarının 15 Acak'ta dün akşam giden hacı adaylarının ise 22 ocakta Türkiye'ye döneceği öğrenildi. Diyanette geçen yıldan kalma halen 500 haç başvurusunun olduğunu belirten yetkililer, büyük bir olasılıkla seneye de öncelikle sırada bekleyenlerin hacca gideceğini kaydettiler.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 14:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?