31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Halil Etyemez Aydın’da

EĞİTİM BİR-SEN GENEL SEKRETERİ ETYEMEZ, AYDIN’DA

Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, “1982 Anayasası'nın bütün maddelerinin gözden geçirilerek, değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Etyemez, Eğitim Bir-Sen Aydın Şubesi İl Divan Toplantısına katıldı. Toplantıda Etyemez’e Eğitim Bir-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İlişkiler Sekreteri Esat Tektaş, Eğitm Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya ve sendika üyeleri eşlik etti.

Eğitim Bir-Sen Aydın Şubesi İl Divan Toplantısının açılışında konuşan Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Şirinkaya, sivil toplum kuruluşlarının etkinliğinin ve öneminin son dönemde arttığını iddia etti. Şirinkaya, sendikalarının sınıf mücadelesi yapmadığını, eğitim çalışanlarını örgütlediğini belirtti.

Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü içim mücadele eden Eğitim Bir-Sen’in 900 ilçe temsilciliği, 100’ün üzerinde şube başkanlığı ve il temsilciliği bulunduğunu ifade eden Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Etyemez de, sendikalarının yaklaşık 150 bin üye ve 7 binin üzerindeki yönetici kadrosuna sahip olduğunu kaydetti. Etyemez, Eğitim Bir-Sen’in Türkiye'nin her coğrafyasında var olan Memur-Sen'’n en büyük, Türkiye'nin en etkili ve en örgütlü sendikası konumunda olduğunu iddia etti.

Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi, bir takım çatışmaların yaşanmaması için bunların önündeki en büyük engel olan ve bir darbe Anayasası olan 1982 Anayasası'nın mutlaka değiştirilmesi gerektiğini savunan Etyemez, “1982 Anayasası'nın bütün maddelerinin gözden geçirilerek, değiştirilmesi gerekiyor. Anayasa’nın değişmesine yönelik yeni bir değişiklik paketi hazırlandı. Değişiklik paketindeki konuların, acil olarak bir an önce bu yasama döneminde ve bu meclis tarafından mutlaka değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

“SADECE SÖZLEŞME İSTEMİYORUZ”

Değişiklik paketinde, hem yargı, hem askeri darbenin önüne geçilmesi, hem de insanların temel hak ve özgürlüklerinin önünün açılmasına dönük maddeler olduğuna dikkat çeken Etyemez, şunları söyledi: “Toplu sözleşme hakkının verilmesine yönelik madde, bizim için önemli olduğu için bunun da mutlaka gerçekleştirilmesini istiyoruz. Biz sadece sözleşme istemiyoruz. Grevli toplu sözleşmeli bir hakkın verilmesini istiyoruz. 2009 sendikal yılı içinde eğitim çalışanlarından yarım yetki aldık. Bu yetki ile Milli Eğitim Bakanlığında yetkili sendika olarak kurum idari kurulunda görev alıyoruz. Bu sene eğitim çalışanlarından tam ve genel yetki istiyoruz”

EĞİTİM BİR-SEN GENEL SEKRETERİ ETYEMEZ, AYDIN’DA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 13:46:01
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 17:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?