20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Hanutçuların mühür korkusu

Aydın'ın turistik ilçelerinden Didim'de turisti rahatsız edenlere karşı başlatılan mücadele, meyvelerini vermeye başladı. Kaymakamlığın turisti rahatsız ettiğini belgeleyerek 20 işyerini mühürlemesi, ilçedeki diğer esnafın da kendisine çekidüzen vermesini sağladı. Kaymakam Ali Katırcı, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini, yerli ve yabancı turisti rahatsız edenin gözünün yaşına bakmayacaklarını söyledi.

Didim'de yerli ve yabancı turistlerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelen, hanutçuların rahatsız edici tavrı sert karşılık buldu. Didim Kaymakamı Ali Katırcı'nın talimatıyla oluşturulan kameralı sivil polis ekipleri turistik çarşıları gezdi. Ekipler, yoldan geçenleri rahatsız eden, hanutçuluk yapanları tek tek kamerayla görüntüledi. Hazırlanan tutanaklara eklenen görüntü CD'leri Kaymakamlığa gönderildi. Kaymakam Katırcı da tutanak tutulan tüm işyerlerine 5 günden başlayan kapatma cezaları verdi.

Kapatılan işyerlerinin hileye başvurarak camlarına ‘tadilat yapıyoruz’, ‘Cenazemiz var’ gibi pankartlar astığının tespit edilmesi üzerine, sözkonusu yazılar kaldırılarak kapatmanın gerçek gerekçesinin yazılı olduğu yazılar asıldı. Kaymakamlığın bu kararlı uygulaması ilçede kısa sürede büyük rahatlık sağladı. Hanutçuluğun büyük ölçüde terk edildiği gözlendi.



Suç işleyen cezasına katlanır



Didim Kaymakamı Ali Katırcı, “Kimsenin Türk turizmini baltalamaya, ilçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı konuklarımıza tatili zehir etmeye hakkı yok. Buna kesinlikle izin vermeyiz. Suçu işleyenler cezasına katlanacak. Bize kapatmalarla ilgili itirazda bulunanlara sivil ekiplerimizin çektiği görüntüleri izlettiğimizde hemen itirazdan vazgeçiyorlar. Bu nedenle hiç idare mahkemesine giden olmadı. Çünkü belgelendiriyoruz” diyerek uygulamayı kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

Kaymakamlığın uygulamalarına destek verdiklerini söyleyen Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay da, Didim esnafının tümünün turisti rahatsız etmediğini belirtti. Atabay, “Esnafın içinde yüzde yirmilik bir bölüm var. Onların da tüm Didim'i karalamaya hakları yok. Dernek olarak kapatmaları destekliyoruz. Hanutçuluk yaparak, dinlenmeye gelen insanları rahatsız ederek turizm olmaz” dedi. (dha)

Radikal
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:10:06
Güncelleme :7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?