20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Hedef 50 bin ton beyaz et ihracatı

2010’DA RUSYA’YA 50 BİN TON KANATLI ETİ İHRACATI HEDEFLENİYOR

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, “2010 yılında Rusya’ya 50 bin ton kanatlı eti ihracatı hedefliyoruz” dedi.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya gelen, Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu, Sinan Kızıltan’ı Sektör Kurulu Başkanlığı’na seçerken, Akdeniz Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ve Ege Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih İşliel, Sektör Kurulu Başkan Yardımcılığı’na seçildiler.

Türkiye’de, kurulu bulunan 4 tane su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatçıları birliğinin ihracat rakamlarına göre belirlenen temsilcilerinden oluşan Sektör Kurulu’nda sektörün ihracatın genelinden ve sektörün kendine has sorunlarına çözüm geliştirmek için çaba göstereceklerini belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, önümüzdeki dönemde özellikle su ürünleri ve kanatlı etinin ihracatının arttırılması için çalışmalara hız kazandıracaklarını belirtti.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu iki yıldır hem yurtiçinde, hem de yurtdışında yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüttüğüne işaret eden Kızıltan, “Rusya’dan ABD’ye, Belçika’dan Dubai’ye dünyanın dört bir tarafında düzenlenen su ürünleri fuarlarına katıldık ve Türkiye’nin su ürünlerini tanıttık. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaları Kanatlı Tanıtım Grubu’nu da dahil ederek sürdüreceğiz. Kanatlı sektörü Rusya’ya ihracat yapabilir noktaya geldi. 2010 yılında Rusya’ya 50 bin ton kanatlı eti ihracatı hedefliyoruz. Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü olarak ilk etapta amacımız 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak, 2023 yılında ise 2.5 milyar dolar ihracat rakamına erişmek olacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 12:25:03
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 16:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?