31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Hentbol heyecanı sona erdi

HENTBOL İL KARMALARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Aydın’da yapılan İl Karmaları Hentbol Erkek ve Bayan Türkiye Şampiyonası müsabakaları sona erdi. İstanbul bayan ve erkek takımının şampiyonluk ipini göğüslediği müsabakalarda, ev sahibi Aydın karması ise üçüncü oldu.

Fikstürün yoğunluğu nedeniyle, erkek takımları Pazar günü iki maç yapmak zorunda kaldı. Buna rağmen üçüncülük dördüncülük ve final maçlarında tempo düşmek bilmedi. Zaman zaman sporcular sakatlık yaşasa da önemli sakatlıklar meydana gelmedi.

Sabah saatlerinde , turnuva şampiyonu olan İstanbul ekibine 34-22 mağlup olan Aydın takımı, Ankara ekibine mağlup olan Sivas takımıyla eşleşti. Maçın başından sonuna kadar üstünlüğü elinde bulunduran, oyun disiplininden kopmayan ev sahibi ekip ilk yarısını 14-8 önde kapattığı maçı, 26-18 kazandı.

Üçüncü olan Aydın ekibi maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Takımın teknik sorumluluklarını yapan Necati Karman ve Zekeriya Hançer; “Grup maçlarında bir golle mağlup olduğumuz rakibimizi yendiğimiz için mutluyuz” dediler.

BAYANLARIN SON GÜN MAÇLARI FARKLI BİTTİ

Bayanlarda, üçüncülük dördüncülük maçında Ankara, Elazığ’ı 42-7 yendi. Bu sonuçla Ankara ekibi üçüncülüğü kazandı. Finalde, rahat bir oyun sergileyen İstanbul Karması, Çorum Karması’nı 41-5 gibi farklı bir skorla yenerek şampiyon oldu.

Finalde karşılaşan İstanbul ve Ankara İl Karması’nın maçı nefes kesti. Sabah saatlerinde oynadıkları maçın yorgunluğuna rağmen büyük mücadele gösteren iki takımın mücadelesinde İstanbul Karması Ankara’yı 27-20 yendi. Maçın ilk yarısı karşılıklı gollerle 14-10 İstanbul üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya hızlı giren İstanbul ekibi bir ara farkı 6’ya kadar çıkardı (17-11). Maçın 38. dakikasında Ankara İl Karması kalecisi Ahmet’in başarılı kurtarışları sayesinde Ankara ekibi farkı 3’e düşürdü. Bu dakikadan sonra sertleşen maçta Ankara ekibi oyuncuları üst üste 2 dakika cezaları aldı. İstanbul ekibinden de bir oyuncu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Maçın sonlarına doğru farkı tekrar açan İstanbul ekibi maçı 7 sayı farkla 27-20 kazandı.

İl Karmaları Hentbol Erkek ve Bayan Türkiye Şampiyonası final karşılaşmalarının ardından düzenlenen kupa töreninde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

HENTBOL İL KARMALARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
HENTBOL İL KARMALARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
HENTBOL İL KARMALARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
HENTBOL İL KARMALARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 10:22:05
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 10:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?