20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Her kriz aynı zamanda bir fırsattır!

AYDIN’DA SEKTÖR TOPLANTILARI

Aydın Valiliği'nin iş sektörlerinin işleyişini daha etkin, daha güçlü ve özel sektörün sorunlarını çözüme kavuşturmak için planlanan toplantıların ikinci ayağı olan ‘Ekonomi, Sanayi ve Ticaret’ konulu toplantı Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında yapılan toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, Vali Yardımcıları Halis Peker ve Osman Nuri Çobanoğlu, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, daire müdürleri ve oda başkanları ile sektör temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün slayt gösterimli sunumu ile devam edildi. Toplantıda zeytinyağı işletmesi atık suyu bertaraf ve arıtılması ile ilgili olarak bilgiler veren Ege Üniversitesi Biyo Mühendislik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Erdinç İkizoğlu, zeytinden çıkan ve toprak ile çevre kirliliğine neden olan kara suyun, yaptıkları çalışmalar sonucunda arıtılarak bundan böyle çevreye zarar vermeyeceğini belirtti.

Aydın’a katkı yapacak her türlü yatırım ve çalışmalar için her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Vali Coş, dünyada yaşanan global krize dikkat çekerek, “İspanya işsizlik oranı yüzde 20’ye dayandı. Dünyada eksi düzeylerde devam eden büyüme hızı ülkemizde artı düzeyinde seyrediyor. Ayrıca kredi notu yükseltilen ender ülkelerden biri de Türkiye. Bu başarının elde edilmesinde ticari faaliyetlerine aktif devam eden sanayicilerimizin katkısı çok büyük” dedi.

“Her kriz, aynı zamanda bir yatırım fırsatıdır” diyen Vali Coş, “İlimiz ve ülkemiz için bir araya gelip neler yapabiliriz, tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlarımızdan faydalanmak ve hep birlikte ticaret ve sanayi alanında ilimizin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe, her türlü sorunu aşmamız mümkündür, incirin tanıtılması için ticaret odamızın yaptığı çalışmayı gördük ve çok memnun olduk. Umarım zeytinyağı konusunda da etkin bir tanıtım çalışması yapılır. Yenilikçi çalışmaların artması dileği ile, hepinize saygı ve sevgilerimizi sunarız” diye konuştu.

Sektör toplantılarının faydalı olacağını inandığını kaydeden Milletvekili Erdem de, “Toplum olarak vizyonumuzu ve ufkumuzu çağın değişimine ayak uydurmamız gerekiyor. Yapılan sektör toplantıları ilimize büyük faydalar sağlayacağını ümit ederek, bu toplantıları tertipleyen Aydın Valiliğini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Ahmet Ertürk ise, bir katılımcının sicil affını dile getirmesi ve bankaların bu sicil kayıtlarından dolayı birçok sanayici ve esnafın mağdur olduğunu ve hükümetin bu konu ile ilgili bir çalışma yapması gerektiğini ifade etmesi üzerine, “Hükümetimizin sicil affını yasalaştırıp yürürlüğü koydu. Her zaman vatandaşımızın sorunlarını çözmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. Krizle beraber ülkemizde yaşanan sıkıntıların azalmaya başladığını görüyoruz. Hükümetimizin bu kriz döneminde yaptığı vergi indirimleri sayesinde, krizin etkilerini en aza indirdik” şeklinde konuştu.

Ülkemizdeki madenlerin zenginliklerine dikkat çeken Ertürk, “Çine ilçemizde tonlarca felsfat madenimiz tırlarla gemilere yüklenip yurtdışına satılıyor. Oysaki Çine ilçemizde bir maden işleme fabrikası kurup, hammadde burada işlense ülkemize daha fazla katma değer ve istihdam sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, soru cevap ve değerlendirme kısmında Vali Coş’un başkanlığındaki komisyon, katılımcıların sorularını ve çözüm önerilerini dinleyip, gerekli notları aldıktan sonra toplantı sona erdi.

AYDIN’DA SEKTÖR TOPLANTILARI
AYDIN’DA SEKTÖR TOPLANTILARI
AYDIN’DA SEKTÖR TOPLANTILARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 11:20:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 11:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?