20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Heyelan korkusu bitmiyor

KUŞADASI’NDA HEYELAN KORKUSU BİTMİYOR

Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Mahallesi’nde dün başlayan toprak kaymaları devam ediyor.

19 gün önce büyük bir heyelan yaşayan Kuşadası’nda son iki gün içinde yoğun şekilde gerçekleşen yağışlar sonucu bu kez Kadınlar Denizi Mahallesi’nin Mercan Adası mevkiinde meydana gelen heyelan yağmurların gece ve gün boyu sürmesi nedeniyle giderek tehlikeli bir boyut alıyor.

Bilindiği gibi, Kuşadası’nda önceki gün akşamdan itibaren etkili olan şiddetli sağanak yağmur sonrasında Kadınlar Denizi Minibüs son durağı ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinin bulunduğu Mercan Adası bölgesinde toprak kayması meydana gelmişti. Can kaybının olmadığı heyelanda Kadınlar Denizi Minibüs son durağına paralel giden yol ile 5 dönümlük bir alanda yer yer 1,5 metreye ulaşan çökmeler ve çatlaklar nedeniyle büyük hasarlar oluşmuştu. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün uzman ekiplerle yaptığı incelemenin ardından bölge zabıta tarafından güvenlik altına alınırken, iki villa tahliye edilmiş ve uygulama otelinin de havuzunun suyu boşaltılmıştı.

Kadınlar Denizi minibüs son durağı ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nin bulunduğu Mercan Adası mevkisinde dün öğleden sonra başlayan toprak kayması, gece boyunca süren yağmur nedeniyle giderek artıyor. Minibüs durağı önündeki yol ile 5 dönümlük bir alanda oluşan çökme ve çatlaklarda derinleşme gözleniyor. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 10 yıl önce de bir heyelanın meydana geldiği bölgede Aydın il Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü’nden gelecek uzmanların inceleme yapacağı ve hazırlanan rapora göre işlem yapacaklarını söyledi. Başkan Altungün, bölgenin güvenlik çemberine alındığını ve uygulama oteline de gerekli önlemleri alması için uyarılarda bulunulduğunu kaydetti.

KUŞADASI’NDA HEYELAN KORKUSU BİTMİYOR
KUŞADASI’NDA HEYELAN KORKUSU BİTMİYOR
KUŞADASI’NDA HEYELAN KORKUSU BİTMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 21:24:05
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 22:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?