30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Hükümet tarımı bitirdi

Demokratik Sol Parti (DSP) Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, geçen yıllarda kuralık nedeniyle zor günler geçiren Aydın çiftçisinin, şimdi de hükümetin ekonomi ve tarımdaki yanlış uygulamaları nedeniyle zor günler yaşadığını söyledi. Ülkede sıkıntıların genellikle yanlış tarım politikalarından kaynaklandığını belirten DSP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, “Bu yıl da çiftçi emeğinin karşılığını alamadı. Küresel krizle birlikte Türkiye’de ekonomik sıkıntılar had safhaya ulaştı” dedi.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların çözümü için mutlaka ekim ve ürün planlaması yapılması gerektiğini ve yanlış uygulamaların da bağımsız olan Türk tarımını dışa bağımlı hale getirdiğini kaydeden DSP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş “Eskide Aydın ovasında çiftçiler mutlaka 2. ürünü kaldırırdı. Şimdi çiftçi ürettiği ile maliyeti bile karşılayamaz duruma düştüğü için, ‘zarar etmektense üretim yapmayayım’ mantığı ile üretim yapmaktan kaçınmaya başladı. Bu da çiftçimizin içine düştüğü kötü durumun göstergesidir” dedi.

Krizden ve çiftçinin içine düştüğü durumdan kurtulmak için tarım, ithalat ve ekonomi politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Türkiş “Yaptığımız araştırmalarda; Maalesef son bir yılda 350 bin eve, 45 bin araca haciz geldiği, 9.5 milyon çek ile 1.5 milyon senede protesto edildiğini öğrendik. Bu rakamlar maalesef hiç iç açıcı değil” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 11:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?