30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İbo'dan okul yararına konser

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, Kuşadası’nda bir ilköğretim okulunun ek binası yararına düzenlenen etkinlikte halk konseri verdi.

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Kuşadası İkiçeşmelik İlköğretim Okulu’nun ek binası yararına düzenlenen konserde sahneye çıkan Tatlıses, hiçbir ücret almadı.
Kuşadası’nda 4 yıldızlı bir oteli bulunan ve önceki hafta içerisinde de Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ü ziyaret edip, halk gününe katılan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün ricası üzerine önemli bir eğitim projesinde de yer almayı kabul etti.

Daha önce Kuşadası Belediyesi tarafından inşa edilen ancak zaman içerisinde yetersiz hale gelen Kuşadası Belediyesi İkiçeşmelik İlköğretim Okulu’nun ek bina ihtiyacının karşılanması amacıyla Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından başlatılan çalışmalar, Kuşadası Okul, Sağlık Ocağı Yapma, Yaşatma ve Öğrencileri Destekleme Derneği tarafından yürütülüyor. Ek binanın yeni eğitim öğretim yılına yetişmesi için yürütülen çalışmalara en büyük destek ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’ten geldi. Başkan Altungün’ün ricası üzerine eğitim projesi içerisinde yer almayı kabul eden Tatlıses, ek binanın yapılması için gerçekleştirilen etkinlikte hiçbir ücret almadan konser verdi.

Kuşadası Belediyesi İkiçeşmelik İlköğretim Okulu ek bina inşaatına katkı amacıyla Kuşadası Özer Türk Stadyumu’nda düzenlenen ve biletleri 20 TL’den satılan konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi. Eğitim amaçlı konserde okul yapımı için şarkı söyleyen ve yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan ünlü türkücüye hayranları büyük ilgi gösterdi. Her şarkısını hayranlarıyla birlikte koro halinde söyleyen İbrahim Tatlıses, “ Kuşadası benim evim, kendimi Kuşadalı gibi hissediyorum. Burada otelim var ve buradan para kazanıyorum. Sayın Belediye Başkanımız Esat Altungün okul yararına böyle bir teklif getirince koşarak geldim. Okula, eğitime kaktı sağlamak çok ulvi bir görev. Böylesine bir eğitim projesine katkı sağlamanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ve ünlü fotoğrafçı Erol Atar’ın da izlediği konserde hayranları tarafından ayakta alkışlanan ünlü türkücüye Okul yapımına ve Kuşadası’nın tanıtımına katkılarından dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından çiçek ve plaket verildi. Konser sırasında bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası’nda eğitimin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “ Okulların ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitimdeki sorunların giderilmesi için belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Hemşerimiz olarak gördüğümüz Sayın İbrahim Tatlıses’in böylesine önemli bir projede aramızda olması ve katkı sağlaması bizleri son derece mutlu etmiştir. Kendisine sonsuz teşekkürler ediyorum. Ayrıca, bu konsere gelerek okul yapımına tuğla koyan Kuşadalılar ile tatilcilerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 11:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?