20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İddialı konuştu

AK Parti Aydın Belediye Meclisi Gurup Başkanı ve AK Parti Belediye başkan aday adayı Şevket Kaya klasik belediyecilik anlayışına Aydın’da modern ve teknolojik yönetim sistemlerinin eklenmesi gerektiğini belirtti.


Dünyada hakim olmaya başlayan yeni Belediyecilik anlayışında bir şehrin Belediye Başkanının o şehrin CEO’su konumunda olduğunu belirten Şevket Kaya “Modern Belediyecilik sadece yol , su ve çöp kaldırmanın yanı sıra finans, turizm, istihdam ve sosyal konularda da politikalar üretip bunları sonuçlandırmalıdır. Londra Belediye Başkanı şehrine de sera gazlarını azaltmak için proje üretip, güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmıya çalışıyor. Aynı şekilde Liverpool dünyanın en çok uyuşturucu kullanılan kentlerinden biriyken Belediye ve halkın yaptığı sosyal politikalarla sorunu aşmıştır. Modern Belediyecilik anlayışı şimdiye kadar Aydın’da uygulamaya geçemedi. Belediye Başkanı olduğum takdirde bunu Aydın’da hemen hayata geçireceğim” dedi.


Aydın’da yaşanan birinci sorunun işsizlik olduğunun altını çizen Şevket Kaya “Belediye istihdam yaratamaz ama istihdam yaratacak olan sanayinin önünü açar. Aydın’ın Jeotermal zenginliği de müthiş, mutlaka bunu kullanmalıyız. Eğer Aydın Belediye Başkanlığı görevine ilk önceliklerimden biriside Jeotermal konusu olacak” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 13:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?