20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İGM üyeleri valinin memuru değil!

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI EVREN DE TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Vali Hüseyin Avni Coş’un İl Genel Meclisi üyelerine yönelik ağır bir üslup kullandığını iddia ederek, “Seçilmiş İl Genel Meclisi üyeleri de Sayın Valimizin memuru değildir ve görevlerinin bilincindedir” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Vali Coş’un kendisini eleştiren bazı İl Genel Meclisi üyelerine yönelik sarf ettiğini; “İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın üsluplarına dikkat etmeleri gerekiyor, ben onların memuru değilim, İl Genel Meclisi üyeleri haddini ve hududunu bilmek zorundadır. Ünlü düşünür Mevlana’nın sözü olan ‘ Her söze verilecek cevabımız vardır. Lakin söze bakarız laf mı diye, bir de söyleyene bakarız adam mı diye’” şeklindeki beyanlarına tepki gösterdi.

Aydın halkının 548 bin 570 oyuyla seçilen Aydın İl Genel Meclisi üyelerinin Vali Coş’un ağır eleştirileri hak etmediğini savunan Evren, “Seçilmiş İl Genel Meclisi üyeleri de Sayın Valimizin memuru değildir ve görevlerinin bilincindedir. İl Genel Meclisinin karar organı olduğunu bilmekte, çalışmalarını o doğrultuda sürdürmektedir. Bu görev aşkı ile sorumlu olduğumuz Aydın halkının haklarını Mecliste aramakta, aldığı kararların uygulanıp uygulanmadığını Mecliste araştırmaktadır” şeklinde konuştu.

“PROGRAM VE KÖYLER BİZDEN HABERSİZ BELİRLENDİ”

KÖYDES programının hazırlanma çalışmalarına komisyon üyesi olmasına rağmen çağrılmadığını öne süren Evren, “Köy yardımlarının 6 ay gibi bir süre gecikmesi, Mecliste alınan kararların uygulanmasında gecikmeler yaşanması ve hatta KÖYDES programının hazırlanışında KÖYDES tahsis komisyonu üyesi İl Genel Meclisi Başkanı çağırılmaması, Köy yardımlarının dağıtımında öncelikli olan yerlerin belirlenmesinde şube müdürlerinden oluşan bir komisyon kurulması, Meclis üyeleri ve Encümen üyelerinin dışlanması, demokratik yaşamın ve demokrasinin olmazsa olmazı İl Genel Meclisi’nin 7 Haziran 2010 tarihli 5. Birleşiminde tartışmalara neden olmuş, o gün Mecliste ünlü düşünürün deyişiyle ‘Bin bir çiçek açmış, bin bir fikir tartışılmış sonunda birlik olarak çıkılmıştır’ Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’un ağır üslupla söylediği sözleri İl Genel Meclisi Üyelerimiz kesinlikle hak etmemiştir. İl Genel Meclisi Üyelerinin tek hedefi birlik beraberlik içinde Aydın İline, Aydın halkına Aydın köylerine hizmet etmek, hizmet götürmektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 15:45:01
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 16:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adali IP: 95.149.234.xxx Tarih : 17.06.2010 20:22:25

Bence Sayin Valimizin sozlerini Tamamen hak etmistir meclis uyeleri..diyebilirim daha fazlasi ilen..tek bir ask la dolusunuz.oda kisisel cikar ve menfaat aski dir...