18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

İGM'de duygusal veda

2004 yılında göreve seçilen Aydın İl Genel Meclisi üyeleri, Vali Mustafa Malay’ın da katıldığı Mart ayı son oturumunun ardından düzenlenen törenle görev sürelerini tamamladı. Vali Malay tarafından plaket ve çiçeklerle uğurlanan meclis üyeleri, zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, başkanlığında yapılan 2009 Mart ayı olağan toplantılarının son gününde planlanan gündem maddelerini görüşen il genel meclisi üyeleri, gündem maddelerini karar bağladı. Oturum öncesinde salonda çiçeklerle karşılanan meclis üyeleri için gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Vali Malay ve İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur’un da katıldığı plaket ve veda töreni gerçekleştirildi.

Geçen 5 yıllık süre içerisinde Aydın İl Genel Meclisi’ndeki iktidar ve muhalefet partili üyelerin il genelinde önemli yatırımlara imza attığına işaret eden İsmail Hakkı Eser, “Bizim bu dönem içerisinde iktidarı ile muhalefeti ile Aydın için bir birlik içerisin de Aydın ilinde ,ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde bir çok hizmetlerimiz oldu. Siyasete yakışır bir siyasi anlayış içerisinde çok güzel projelere imza attık. Bu dönem içerisinde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Mustafa Malay'a, idare arkadaşlarım adına ve şahsım adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kendisinin de bir dönem il genel meclisi üyeleriyle birlikte görev yaptığına işaret eden Vali Malay da, “Görev yaptığım süre içerisinde hepinizin yakın ilgisini ve desteğini arkamızda hissettik ve gördük. Mecliste nasıl çalıştığınızı ve nasıl mücadele ettiğinizi yekinen takip ettim ve biliyorum. Şimdi de sizlerle birlikte beraber olmaktan ve ayrılırken de büyük bir mutluluk duydum. Tabi ki İl Genel Meclisinin çok önemli görevleri var. Bir yerde yerel parlamento gibi. Yani sizler bulunduğunuz yerde mahalli yerel milletvekilleri olarak öyle bir statüde görev yapmaktasınız. İl Genel Meclislerde tecrübe sahibi olan kişiler ondan sonra geçecekleri hizmetlerde milletvekili olsun başka görevler olsun çok başarılı olduklarını görüyorum”

İl genel meclisi üyelerinin sürekli halkla iç içe olması nedeniyle tespit edilen sorunların daha kısa sürede çözüme kavuşmasında önemli bir rol oynadığına işaret eden Vali Malay, şunları söyledi: “Halkla bire bir olduğu ve her zaman halkın içinde olan kişiler olarak görülmektesiniz. Halk bütün sorunlarını ve sıkıntılarını sizlere getiriyor. Sizler de ilgili birimlere yani bizlere ulaştırıyorsunuz. Sizlerin sayesinde bizler de bir çok noksanlıkları yerinde görerek halkımıza hizmet verme şansını yakalıyoruz. Bu konularda sizlere borçluyuz. Hizmet eden birimler birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelidirler. İktidarı ile muhalefeti ile Aydın İl Genel Meclisi en huzurlu çalışan bir meclis olmuştur. Ben de şahsım ve Aydınlılar adına teşekkür ediyorum”

Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Eser tarafından Vali Malay’a, meclisin çalışmalarına verdiği destek nedeniyle bir çiçek takdim edildi. Daha sonra Vali Malay ve İl Genel Sekreteri Aktemur meclis üyelerinin adına hazırlanmış olan ve il genel meclisinin toplu fotoğrafının da yer aldığı teşekkür belgelerini tek tek dağıttı. Zaman zaman meclis üyelerinin duygusal anlar yaşadığı ve bazı meclis üyelerinin birebir olarak vedalaşıp, helalleştiği törenin sonunda Vali Malay ve meclis üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?