31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

İGM'den ilginç araştırma

AYDN İL GENEL MECLİSİ’NDEN İLGİNÇ ARAŞTIRMA

Aydın İl Genel Meclisi tarafından 08 Ocak 2010 tarihinde verilen bir önerge sonucu Kemer barajı Gölü’nde kirlilik ve gölde çalışanların çiş ve tuvalet ihtiyaçlarını nerede karşıladıkları araştırıldı. Çevre ve Doğal Kaynaklar Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucu tutulan raporda baraj gölünde kirliliğe rastlanmadığı ve çiftliklerin yönetmeliklere uygun olduğu belirtildi.

Aydın İl Genel Meclisi üyeleri Zekeriya Dinçer, Tuğrul Ozan, Mustafa Baştuğ, Metin Erkan, Mutlu Öztürk ve Celal Çelen tarafından meclise sunulan önergede ‘tatlı su balıkçılığı kapsamında Kemer barajı Gölü’nde yapılan alabalık yetiştiriciliğinin baraj suyunu krletip kirletmediği ve baraj gölünde çalışanların tuvalet ihtiyaçlarını nerede karşıladığı’ soruldu.

Bunun üzerine Turan Türkmen Başkanlığı’ndaki İsmail kaya, Metin Saylan, Ahmet Eker ve Halil Akyol’dan oluşan Çevre ve Doğal Kaynaklar Komisyonu, esprili olarak ‘çiş araştırması’ şeklinde yorumlanan çalışmayı tamamladılar. Çevre ve Doğal Kaynaklar Komisyonu tarafından hazırlanan 2 sayfalık rapor İl Genel Meclisi’nde okunarak üyelere bilgilendirildi. Yapılan araştırma sonucu tutulan raporu okuyan Komisyon başkanı Turan Türkmen “Raporunda baraj gölündeki balık yetiştiriciliğinin yönetmeliklere uygun olduğunu, son yıllarda kullanılan yemlerin göldeki kirliği en aza indirecek şekilde üretildiğini, numunelerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca belirtilen limitlerin dışında kalıntıya rastlanılmadığını ve oluşan kirliliğin balık üretimden kaynaklandığını söylemenin mümkün olmadığını” belirtti.

Raporun sonuç bölümünde ise “Kemer Barajı’nda kiraya verilmiş 7 adet çiftlik bulunmaktadır. Çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 2 çiftliğin ofisi ve barınağı bir çiftliğin ise evi bulunmaktadır. Ruhsatlandırma aşamasında ofis ve barınak şartı konmamıştır. Çiftliklerin el değiştirmesi halinde bu şartların sağlanmasının komisyonumuzca uygun olacağı düşünülmektedir. Su kirlilik tahlillerinin yapılabilmesi için Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün imkanları olmadığından kurumlar arası yazıma ile bilimsel araştırma yapılması düşüncesindeyiz” ifadelerine yer verildi.

 

AYDN İL GENEL MECLİSİ’NDEN İLGİNÇ ARAŞTIRMA
AYDN İL GENEL MECLİSİ’NDEN İLGİNÇ ARAŞTIRMA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 12:06:01
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 13:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?