19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

İhraç edilen CHP'liler, partilerine döndü

Kuşadası'nda Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihraç edilen bazı üyeler, Ankara'da açtıkları davaları kazanarak mahkeme kararıyla partilerine döndü.

CHP Kuşadası İlçe Örgütü üyesi 138 kişi, parti suçu işledikleri iddia edilerek tedbirli olarak sevk edildikleri Yüksek Disiplin ve İl Disiplin Kurulu kararlarıyla, partiden ihraç edilmişti. İhraç edilenlerden İlçe eski Başkanı Mustafa Aybar ile Saim Sözer, Feridun Uzun, Ayşe Adıyaman ve Ömer Günel, Ankara'da dava açarak karara itiraz etmişti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ayrı ayrı açılan 5 davanın 4'ü sonuçlandı ve mahkeme kararı, bugün ilgililerine tebliğ edildi. 

Mustafa Aybar, Saim Sözer, Feridun Uzun ve Ayşe Adıyaman, mahkeme kararıyla partiye geri döndü. Halen devam eden Avukat Ömer Günel'in açtığı davaysa 12 Ekim'de karara bağlanacak. 

CHP'den ihraç edilenlerden biri olan Kuşadası eski İlçe Başkanı Mustafa Aybar, parti tarafından verilen kararın hukuka aykırılığının, mahkeme kararıyla tescillendiğini belirterek, "Bu dava, bizim için onur meselesi olmuştu. Çünkü parti örgütünün başında bulunan hukukçular; hukuku ve tüzüğü ihlal etmişti. Ama biz, hukukun üstünlüğünü bir kez daha kanıtlanmış olduk. Adalete ve hukuka inancımızın semeresini gördük" dedi. 

Yüksek Disiplin Kurulu'nun verdiği kesin ihraç kararının, parti içersinde yaşanan entrikaların bir uzantısı olduğuna dikkati çeken Aybar, "Biz bu oyunu, açtığımız davayı kazanarak bozduk. Bize karşı adeta bir linç hareketi başlatılmıştı. Ancak sahnelenen her türlü çirkin senaryoya rağmen, yüce Türk adaleti, hukuku tanımayanlara gereken cevabı vermiştir" diye konuştu.
Öte yandan, ihraç edilenlerin CHP'ye geri dönmesine yönelik mahkeme kararı, partinin mevcut ilçe yönetiminde soğuk duş etkisi yaptı. Bu durum üzerine, bazı ilçe yöneticilerinin acil toplantı istedikleri öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 11:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?