30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İhtiyar delikanlı gençlere taş çıkartıyor

Aydın 1. Amatör Küme’de mücadele Umurluspor’un kaptanı Recep Yıldız, ilerlemiş yaşına rağmen oynadığı futbolla gençlere parmak ısırtıyor.


Amatör kümede yıllardır başarıyla forma giyen 41 yaşındaki kaptanın azmi gençlere örnek oldu. Futbol yaşantısına 15 yaşında Ovaeğmirspor’da başlayan Yıldız, geçen 25 yılda askerlik yapmadı sürede dahil olmak üzere futbola hiç ara vermeden sürdürüyor. Umurluspor’ın Popescu’su olarak nitelendirilen Kaptan Yıldız, presi ve hücuma olan karkısıyla rakiplerine gözdağı veriyor


Askerlik yaptığı dönemde Karşıyaka’nın efsane kalecilerinden Kazım ile birlikte futbol turnuvaları düzenleyerek bir çok başarı kazandıkları belirten Recep Yıldız “Spor benim hayatım. Sürekli iş ve futbol sahaları arasında mekik dokudum. Eğer elimden tutan olsaydı Süper Ligde oynardım” diyor.


Saha içindeki agresif hareketlerinden dolayı Aydın’daki hakemlerden yediği sarı ve kırmızı kart sayısını hatırlamadığını açıklayan Yıldız; “Haksızlığa hayatın hiçbir alanında tahammülüm yok. Saha içinde sürekli kazanmayı düşünen biri olduğum için 90 dakika boyunca her şeyi unutup bütün enerjimi sahaya yansıtıyorum. Bu bazen ters tepiyor. Çok agresif olduğumun söylenmesine rağmen bugüne kadar oynadığım takımlardaki hocalarım benden hiç vazgeçmedi” diye konuşuyor.
14 yıllık evli ve iki çocuk babası olan Recep Yıldız, oğlunu da tam bir futbolcu gibi yetiştirdiğini kaydetti. Yıldız, gençlere de iyi bir futbolcu olmak için düzenli hayat ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları gerektiği tavsiye etti. 41 yaşındaki başarılı stoper ayaklarının yere sağlam bastığına inandığı ve süreye kadar futbola devam edeceğini de sözlerine ekledi.


Recep Yıldız’ın takım kaptanlığını yaptığı Aydın 1. Amatör Küme’de mücadele eden Umurluspor grup lideri olarak yoluna devam ederken Kaptan takımının bu sezon Süper Amatör Lige çıkacağına inandıklarını da belirtti. Kaptanın takım arkadaşları ise; Yıldız’ın ilerlemiş yaşına rağmen çok koştuğunu, maçtan hiç kopmadığı ifade ediyor. Yıldız’ın sadece presi ile değil topun kendilerinde olduğu sırada ataklara da katıldığına işaret takım arkadaşları, 41 yaşındaki kaptanlarını dönem Galatasaray forması giyen Popescu’ya benzetiyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 11:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?