20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İktidarın tek alternatifi SP!

SP İL BAŞKANI ÖZMEN’DEN AÇIKLAMA

Saadet Partisi (SP) Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Saadet Partisi’nin iktidarın tek alternatifi olduğunu iddia ederek, SP’nin gençliğin yeni adresi olduğunu savundu.

Saadet Partisi’nin iktidarın alternatifi olduğunu ileri süren SP İl Başkanı Ömer Özmen, “Türkiye’de klasik sol, muhafazakarlık, milliyetçilik ve liberalliğin yeniden formatlanmasına, yapıda yeni bir siyaset ve medya diline yeni bir anlayışa ihtiyaç vardır. Siyasetin bir anlamda yeniden formatlanmaya ihtiyacı var. CHP sol bir parti olduğunu söylüyor ama ne Tuzla Tersaneleriyle ne özel istihdam bürolarıyla ilgili bir söz söyleyebiliyor ne de memur sendikacılığının bu kadar güdük hale getirilmesini sorgulayabiliyor. Bakıyorsun başka bir parti liberal olduğunu iddia ediyor. Liberalizmin birinci şartı özgürlük, ama başörtüsü meselesi geldiğinde, ‘Olmaz, orası kamusal alan, Türkiye’nin, dünyanın şartları var’ diyor. Diğer taraftan bakıyorsun milliyetçi, ulusalcı bir çizgide konuşuyor ama küresel kapitalizme karşı birtakım sözler söylemek, küresel kapitalizmin araçlarını reddetmek mevzu bahis olunca, ‘Bu devirde IMF’siz olmaz’ diyor. Bu ne biçim milliyetçilik?” dedi.

Türkiye siyasi yaşamında bir yeniliğin gerekli olduğunu iddia eden Özmen, “Bunların hepsini formatlayacak yapıda yeni bir siyaset diline, yeni bir medya diline, yeni bir anlayışa ihtiyaç var.İnşallah önümüzdeki dönemde Saadet Partisi ortaya koyacağı politikalar ile bunu gerçekleştirecektir” diye konuştu.

GENÇLİĞİN YENİ ADRESİYİZ

Bir araştırma şirketinin yaptığı anketin sonuçlarına göre 2009 Mahalli İdareler Genel Seçiminde SP’in oylarının yüzde 70’inin ilk defa Milli Görüş’e oy verenlerden oluştuğunun tespit edildiğini açıklayan Ömer Özmen, “Söylemlerimiz 18-35 yaş grubu ve çok da dindar olmayanlar üzerinde de etkili olmuştur. Yine bu sonuçlara göre, Saadet’e oy vermeyeceklerin oranı yüzde 16 iken ‘İkinci bir oy kullanmanız mümkün olsaydı kime oy verirsiniz?’ sorusuna verilen yanıtların yüzde 64’ünün Saadet’ten yana olması Saadet Partisi’nin toplumun umudu olduğunu net bir şekilde de ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

SP İL BAŞKANI ÖZMEN’DEN AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 10:27:05
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 14:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?