29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

İl genel meclisi çalışmaları

Aydın İl GeneL Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, geçen yıl Aydın'da görülen kuş gribi hastalığı ve bu yıl da aynı hastalığın görülebilme ihtimaline karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek, "İlimizde bulaşıcı hastalıklar konusunda tüm önlemler alınmış olup, personellerimiz bu konuda eğitilmiştir" dedi. 

Sağlık Komisyonu Başkanı Uçmaklıoğlu, kuş gribi konusunda yaptığı açıklamasında sürekli olarak İl Sağlık ve Tarım İl Müdürlükleri ile irtibat halinde olduklarını söyledi. Kuş gribi hastalığına neden olan virüsün daha önce sadece kanatlı hayvanlarda etkili olduğuna dikkat çeken Aydın İl Genel Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Uçmaklıoğlu, kuş gribi vakalarından sonra mutasyona uğrayan virüsün insanlara da bulaştığını açıkladı. Aydın'ın Büyük Menderes Havzası ve Bafa Gölü nedeniyle risk altında olduğınu beyan eden Muharrem Uçmaklıoğlu, geçtiğimiz yıl Çeştepe Beldesi, Söke ve Kuşadası ilçeleriyle Serçin Köyü'nde kuş gribi vakalarının tespit edildiğini bildirdi. Tarım İl Müdürlüğü trafından hastalık tespit edilen 3 kilometre çapındaki alanda, ekipler tarafından kanatlı hayvanların itlaf edildiğine işaret eden Uçmaklıoğlu, 5 kilometre çapındaki alanın da karantinaya alındığını kaydetti. 

Aydın'da insanlara bu hastalığın bulaşmadığına değinen Uçmaklıoğlu, şüpheli vakaların tamamının sonuçlarının negatif çıktığı bilgisini verdi. İl merkezinde konu ile ilgili olarak kriz merkezi oluşturulduğunu belirten Uçmaklıoğlu, "Sağlık müdürlüğümüz bu konudaki çalışmalarına devam etmektedir. Sağlık personelleri bu konuda hizmet içi eğitime tabi tutulmuş, her hangi bir salgın hastalık çıkması halinde ne yapacaklarını ve nasıl hareket edecekleri konusunda gerekli tüm teorik ve pratik bilgiler kendilerine verilmiştir. İlimizde bulaşıcı hastalıklara karşı önlemler alınmış olup, belirli aralıklarla tatbikatlar yapılmış ve yapılmaktadır. Sağlık personellerini tamamına grip aşısı uygulanmış ve gerekli araç gereç temin edilmiştir" dedi. 

Bu tür bulaşıcı hastalıkların ülke genelinde hiç görülmemesini dileyen Uçmaklıoğlu, olası bir salgından da en az zararla kurtulmak için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 10:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?