19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

İl Genel Meclisi toplantısı yapıldı

Aydın İl Özel İdaresi, ekim ayı olağan toplantılarının son oturumu dün akşam gerçekleştirildi. Toplantıda 22 Nisan 2006 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereğince yeniden şekillendirilmesi istenen norm kadro teşkilat yapısı görüşüldü. İktidar ile muhalif üyelerinin uzun tartışmaları sonucu komisyon tarafından belirlenen Aydın İl Özel İdaresi Teşkilat Şeması oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Toplam 19 maddenin görüşüldüğü toplantının sonunda Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 35 maddesinde yapılan değişiklik ile Aydın İl Özel İdaresi teşkilat Şeması; genel sekreterlik, mali hizmetler, insan kaynakları, destek hizmetleri, ruhsat ve denetim, imar ve kentsel iyileştirme, yol ve ulaşım hizmetleri, su ve kanal hizmetleri, tarımsal hizmetler, plan proje ve inşaat ve makine ikmal müdürlüklerinden oluşmasına karar verildi.
 
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Komisyon Başkanı Adnan Elmacı, norm kadro ilke ve standartlarını İçişleri Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın birlikte hazırladıklarını söyledi. Elmacı, İl Özel İdaresi ve bağlı kuruluşların kadrolarının ihdas, iptal ve değişme kararının meclis üyeleri tarafından alınacağını ifade ederek "Mevcut kadromuz 119 memur, 465 sürekli işçi, 59 geçici ve sözleşmeli işçi olmak üzere 644 personel görev yapmaktadır. Genel sekreterliğimizce idarenin görev, yetki ve sorumlulukları göz önüne alınarak bir teşkilat cetveli hazırlanmıştır. Teşkilat şemasında encümen müdürlüğü kaldırılarak yerine makine ikmal bakım ve onarım müdürlüğü ihdas edilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür" dedi.
 
Komisyonca belirlenen yönetim şemasına tepki gösteren CHP Nazilli İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yaşar Öztekin, tasarının bu şekli ile daha önce ismi bile olmayan müdürlükleri oluşturmak anlamına geleceğini iddia etti. Öztekin, mevcut başarılı bir encümen müdürü görevdeyken bu kadronun kaldırılmasını anlam veremediğini söyledi. Daha öncede bu tip kararlarla atanan müdürlerin koltukta oturmaktan başa bir iş yapmadığını iddia eden Öztekin, "Bence bu yapılanlar tamamen kadrolaşmaktan başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.
 
Meclis komisyonuna yöneltilen bu eleştirileri cevaplayan Başkan İsmail Hakkı Eser, yapılan düzenleme gereğince sunulan 37 seçenekten bir tanesi tercih etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Yapılan uzun görüşmeler sonrası bir karar alındığının altını çizen Eser, atama yetkisinin de kendilerinde değil valilik makamında olduğunu kaydederek cevap hakkını kullandı.
 
Meclis üyelerinin konuşmaların ardından yapılan oylama sonucuna göre, komisyonca belirlenen norm kadro yapısı CHP grubunun karşı oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 13:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?