19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

İl Genel Meclisi Toplantısı yapıldı

Aydın İl Genel Meclisi Kasım ayı 8. Olağan toplantısı İsmail Hakkı Eser başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Atatürk Haftası Dolayısıyla saygı duruşunda bulunulup, Ulu Önder ile ilgili konuşma yapıldı.
 
Atatürk'ün vefatının 68. yılı dolayısıyla İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Eser adına Mecliste konuşma yapan Ünal Sarıoğlu, 'Gerçek Atatürkçülüğün' tanımını yaptı. Yaşamını Türk Milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aynı zamanda dünyadaki mazlum milletlere de örnek olduğunu belirten Sarıoğlu "Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olarak, onun mirasını gereği gibi taşıyabilmek 'Gerçek Atattürkçülük'ün nasıl olması gerektiğini doğru kavramak gerekir. Bu önemli gerçeğin kavranması bilinçli her Türk ferdi için büyük bir vazife ve sorunluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle 68 yıl önce vefat eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi anısı önünde saygı ile eğiliyoruz" dedi.
 
Daha sonra Aydın-Çine-Güllük Limanı Demiryolu Bağlantısı ile ilgili bir brifing alan Meclis üyeleri gündem maddelerini görüşmek için Kasım Ayı 8. toplantısına geçtiler. 6 Maddenin görüşüldüğü toplantıda 3 madde Bayındırlık komisyonuna havale edilirken, diğer maddeler de oy birliği ile kabul edildi.
 
Geçen yıl ülkemizde ve ilimizde görülen Kuş gribi ve bu yıl alınan önlemlerle ilgili olarak Kuşadası İl Genel Meclisi üyesi Akan Evren tarafından verilen soru önergesi nedeniyle, Sağlık Komisyonu Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 16:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?