30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun 2009 yılı 2’inci dönem toplantısı Aydın Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu başkanlığında yapıldı.

Aydın İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ve İl Koordinasyon ve Planlama Müdürü Sabahattin Azazi ile birlikte ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların temsilcileri, daire müdürleri ve belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri hazır bulundu.

Toplantıda 2009 yılının ilk 5 aylık bölümünde Aydın genelindeki tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, yatırımcı kuruluşlarca bu dönemde 194 adet ana ve alt proje üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Bu projelerden 12’sinin bitirildiğini açıklayan Kırcalı, “194 adet ana ve alt projenin toplam proje tutarı 2 milyar 387 milyon TL'dir. Yatırımlarımız için sene başında 195 milyon TL ödenek tahsis edilmişken, dönem sonuna kadar 74 milyon TL harcanarak yüzde 38 nakdi ve yüzde 49 da fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 94 milyon TL ödenek ile sıralamanın başında yer aldı. DSİ 21. Bölge Müdürlüğünce yapım çalışmaları devam eden ilimizin önemli yatırımlarından olan İkizdere Barajı’nda yüzde 70, Çine Barajı’nda yüzde 86 ve Dandalaz Barajı’nda ise yüzde 29 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımı devam eden 70 milyon dolar değerindeki ve 600 tekne kapasiteli Didim Yat Limanı inşaatı tamamlanarak 24 Nisan 2009 tarihinde kabulü yapılmıştır. Aydın-Nazilli-Horsunlu bölünmüş yolunda standart yükseltme çalışmaları, Didim-Bodrum yolunda bölünmüş yol çalışmaları ile diğer yollarda bakım onarım çalışmaları devam etmektedir. Aydın-Çine-Karpuzlu yol ayrımında Valilik Koordinasyonunda kurulan birleştirilmiş makine parkı ile emanet olarak toprak işlerinde çalışılmaktadır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Bozdoğan Kapalı Spor Salonu inşaatının geçici kabulü yapılarak, teslim aşamasına getirilmiştir. Nazilli Ovacık köyü, Çine, Buharket, Çine Topçam köyü, Nazilli Aşağı Örencik köyü ve Kuyucak’ta başlanılan anaokulu ve ilköğretim okulları bitirilerek, hizmete açılmıştır. İhalesi TOKİ tarafından yapılan Aydın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatına başlanmış, su basmanı seviyesinde çalışmalara devam edilmektedir” dedi.

İl Özel İdaresi yatırım programından köyler için 20 milyon TL ödenek ayrıldığına değinen Çobanoğlu, KÖYDES yatırımları içinse 3 milyon TL olmak üzere ayrıldığını kaydetti. Türkiye’nin ilk ve en eski demiryolu hattı olan Aydın-İzmir hattında yenileme çalışmalarının tamamlandığını, hattın yeni ve modern setlerle ulaşıma açıldığını anımsatan Çobanoğlu, “Aydın-Denizli hattında da aynı çalışmalar devam etmektedir. Ortaklar-Söke arasındaki hatta da Nisan ayında takviye pozu çalışmalarına başlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü kuruluş yıldönümünde Aydın için belirlenen hedeflere ulaşmak için bir proje hazırlandığının altını çizen Çobanoğlu, “Çağdaş, katılımcı, örgütlü, yaşam standardı yüksek, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile tarıma dayalı sanayisini sürdürebilir biçimde geliştirmiş, rekabet gücü olan, doğal ve kültür mirasını turizm ve eğitim ile dünyaya sunan, dağlarından yağ, ovalarından bal akan Aydın’ı gerçekleştirmek vizyonuna katlı sağlamak hedefiyle projenin yürütümü için şimdilik yetkilendirilmiş İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğümüzce talep edilecek idari ve teknik yardımlarda, tüm kişi ve kurumlarımızın ellerinden gelen her türlü gayret ve yardımları göstereceklerine inancımın tam olduğunu belirtmek istiyorum”

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan yatırımcı kuruluşlar sırasıyla ildeki tamamlanmış, devam eden ve gelecek yıl için teklif edilen projeleri hakkında bilgiler verdiler. Katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplandırıldığı toplantı, karşılıklı görüş alışverişleriyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?