31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

İlek sezonu başladı

AYDIN’DA İLEK SEZONU BAŞLADI

Aydın’ın en önemli tarımsal uğraşının başında gelen incir üretimi için ilekleme sezonu başladı. Bu yıl havaların serin ve zaman zaman yağışlı geçmesi nedeniyle şimdilik sezonun çok iyi olduğunu belirten üreticiler, incir kalitesi ve rekoltenin de iyi olmasını ümit ettiklerini belirttiler.

İncir üretiminde, kaliteli ürün alınması için ağaçların bakımı kadar usulüne uygun ileklemenin de şart olduğunu belirten Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “Çiftçilerimiz incirde tozlaşmanın sağlanması amacı ile gerçekleştirilen bu işlemin, sabah erken saatlerde yapılmasına özen göstersinler. Bunun yanında incirde hastalığa neden olmaması bakımından işlevi biten ileklerin de mutlaka toplanarak imha edilmesi çok önemli” dedi.

Aydın’ın Köşk, Nazilli, Germencik, İncirliova, Kuyucak ve Bozdoğan ilçelerinde kurulan ilek pazarlarında çiftçiler bu yıl ilek temininde herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. İki yıl önce Aydın ve civarındaki ağaçların ilek vermemesi nedeniyle kilosu 25-30 TL’ye satılan ilekler bu yıl 2-3 TL’ye satılıyor.

AYDIN’DA İLEK SEZONU BAŞLADI
AYDIN’DA İLEK SEZONU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 13:34:00
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 16:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?