30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İlk ders zili çaldı

Aydın’da Ilköğretim Haftası ve 2008-2009 öğretim yılı, Mustafa Kiriş İlköğretim Okulunda düzenlenen kutlama programı ile başladı. Aydın Valisi Mustafa Malay, Vali yardımcısı Mehmet Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Belediye Başkan Vekili İlhan Erdemir, Aydındaki İlköğretim Oklu Müdürleri ile öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği kutlama programında okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin heyecanı görülmeye değerdi.


Törenin açılış konuşmasını yapan Mustafa Kiriş İlköğretim Okulu Müdürü İzzet Şanlı geleceğin teminatının bugün burada toplanan minik bedenler olduğunun altını çizerek “Öğrenicilerimiz birer tomurcuk. Geleceğin Milletvekilleri ve Bakanları sizler arasından çıkacak. Eğitimin temeli İlköğretimde atılıyor Derslerinizi iyi çalışıp bol bol okuyun ve okulunuza sahip çıkın. Öğretmen arkadaşlarımda işlerini çok sevmeliler. Öğretmenlik bir sevgi mesleğidir. Öğrenci velilerimiz ders yılı boyunca bizle diyalog halinde çocukları ile ilgilenmeliler. Bütün bu etmenleri bir araya getirdiğimiz takdirde başarı kaçınılmaz olacaktır” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar’da konuşmasında eğitimin önemine değinerek “İlköğretim temel kurum ve ilk ocaktır. Bu ilk ocakta çocuklarımıza hangi şekli verirsek onu alırlar. Öğretmen arkadaşlarımıza bu anlamda çok büyük iş düşüyor. Ülkesini seven onun için çalışan gerektiğinde de canının verebilecek vasıflara da insan yetiştirme zorunluluğumuz var. Başöğretmenimiz Büyük Atatürk öğretmenlerden fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmesini istemiştir. Aydın olarak şimdiye kadar elde ettiğimiz eğitimdeki başarılı çıtamızı daha yukarı çekme hedefimizde Valimiz Mustafa Malay’ın bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


İlköğretim yıllarında öğretmenlere büyük görevler düştüğüne değinen Vali Malay da, “50 yıl olmasına rağmen ben hala İlkokul öğretmenimi unutamadım. Öğretmenlerimiz saat mevhumunu ortadan kaldırmalı. Ders saatleri dışında da öğrencileri ile ilgilenmeli. Velilerimiz de çocuklarının derslerini sürekli takip etmeli Burada veli öğretmen işbirliği çok önemli. Öğrencilerimizde derslerini günü gününe çalışmalı, kesinlikle televizyonların esiri olmayın. Tasarruf yapmayı ufak yaşlarda çocuklarımız öğrenmeli özellikle su tasarrufunu iyi öğretmemiz lazım. Sizlere taze beyinlersiniz bol bol kitap okuyup kendinize güvenin siz bu ülkenin teminatısınız” şeklinde konuştu.


Öğrencilerin halk oyunu gösterisi sunup ve 8. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan miniklere hoş geldin çiçeği vermesinin ardından Vali Mustafa Malay Mustafa Kiriş İlköğretim Okulu öğrencilerine tepsi içinde kendi eli ile Aydın’ın sembolü olan incir meyvesini dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 13:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?