30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İlkay'ın sözleşmesi iptal

Türkiye  Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 3. Grup takımlarından Aydınspor; oyuncusu Kemak Akar yüzünden karşılaştığı sıkıntınsın ardından işleri sıkı tutuyor.

Halen takımla sözleşmesi devam eden Kemal’in uluslararası transferi nedeniyle Berlin Türkiyemspor’a yetiştirme ücretini ödemeyen Aydınspor’a, FIFA Disiplin Kurulu’nun verdiği 3 puan indirme cezasının TFF Yönetim Kurulu tarafından onaylanması üzerine, Aydınspor yetiştirme belgesi konusunda sıkıntı oluşturan bir futbolcusu ile yollarını ayırma kararı aldı.


Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydınspor Basın Sözcüsü Osman Yılmaz, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasını giyen İlkay ile geçen hafta içerisinde sözleşme imzalandığını hatırlattı. Kemal’de yaşanan sıkıntının ardından yetiştirme belgesi konusunda sorunlu futbolcularla görüşmeler yaptıklarını açıklayan Yılmaz, “İlkay’ın da yetiştirme belgesinin elimizde olmaması nedeniyle; kendisinden Muğlaspor’dan bu belgeyi getirmesini istedik. Ama tüm ısrarlarımıza rağmen futbolcu bu belgeyi getiremedi. Bizde halen uğraştığımız bir sorun mevcut olduğu için bu olayı görmezden gelemedik. Ayrıca bu futbolcu geçen sezonun ikinci döneminde sakat olduğu gerekçesiyle hiç forma giymemişti. Sakatlığının geçtiğini ve tamamen oynayabilecek durumda olduğunu gösterir bir belde getirmesini de istedik. Ama İlkay bu belgeyi de getiremedi” dedi.


FUTBOLCU AMCASI İLE BİRLİKTE TESİSLERE GELDİ
Önceki yönetimlerin aksine basit gibi görülen bu tür olaylara büyük önem verdiklerine değinen Yılmaz, görev süreleri içerisinde kulüpte bir daha böyle sorunların yaşanmasına izin vermeyeceklerini savundu. Eksik belgeleri olmasına rağmen İlkay’ın olumsuz davranışlar sergilediğine dikkat çeken Yılmaz, “Biz İlkay’a bu belgeleri getirmemesi haline ödeme yapamayacağımızı söyledik. Ancak futbolcumuz amcası ile birlikte kulüp binasına gelerek, çeşitli kötü kelimeler sarf etti. İlkay ve amcasının bu olumsuz tutumu karşısında Aydınspor yönetimi olağanüstü olarak toplanma kararı aldı. Yaptığımız görüşme sonucunda futbolcunun sözleşmesini tek taraflı olarak iptal etmeyi uygun gördük. Hiç kimse Aydınspor’un üzerinde değildir. Bundan sonra da bu tür olumsuz davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


Bilindiği gibi; Muğlaspor’a kiralanan kiralana Bartu ve İlkay; kendilerini bir yıllığına Aydınspor’un renklerine bağlayan sözleşmeye 25 Haziran 2008 tarihinde düzenlenen törenle imza atmıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?