20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İncirin uluslarası yolculuğu başladı

AYDIN İNCİRİ’NİN ULUSLARASI YOLCULUĞU BAŞLADI

Aydın Genç Girişimcileri Kurulu tarafından başlatılan, Aydın Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Sanayi Odası tarafından desteklenen Aydın incirini tanıtım atağı devam ediyor. Aydın Valiliği adına 10-14 Mart’ta Berlin, 17-20 Mart’ta da Moskova’da düzenlenen fuarlara katılacak olan Aydın İl Kültür Müdürlüğü, fuarlarda Aydın’ın tarih, doğa ve deniz güzelliklerinin yanı sıra tarım ürünlerinden inciri de tanıtacak. Aydın Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle özel ambalajlanan Aydın İncirleri fuara katılacak olan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka’ya teslim edildi.

Aydın Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle Hz. Adem ile Havva’dan günümüze ulaşan ve kutsal kitaplarda da adı geçen Aydın İnciri Berlin ve Moskova Fuarları’na gönderildi. Törene Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Ticaret Odası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Ege İhracatçılar Birlikleri Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya katıldı.

Programın açılışında konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakkı Dokuzlu, Aydın inciri için başlatılan tanıtım atağının hedefine emin adamlarla ilerlediğini belirterek, “Dünya’nın en kutsal meyvelerinin başında gelen Aydın incirinde aflatoksin sorunu çözüldü. Şu anda uluslararası tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. İncir Aydın’ın yerel biri ürünü, ancak dünyadaki tek ürün. Bu ürünümüzü tanıtımına başladık. 4 yıl önce ‘Aydın İnciri’ olarak aldığımız Coğrafi İşaret Belgesi’ni de bu ambalajlarımızda kullanıyoruz. Önümüzdeki günlerde incirden yapılan tatlıları da tanıtacağız” dedi.

Dokuzlu ayrıca, Aydın Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası olarak çiftçinin ürünlerinin değerlendirmesini uğraştıklarını belirterek “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüccarı ‘Çiftçinin ve milletin ürününü değerlendirmek için aklına ehemmiyet verilen kişidir’ sözleri ile tarif etmiştir. Bizler Aydın’ın ürünlerini ve çiftçinin emeğini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“AYDIN İNCİRİNİ HAK ETTİĞİ YERE ULAŞTIRACAĞIZ”

Aslında geç kalınmış bir etkinliği gerçekleştirdiklerini, ancak zararın neresinden dönersen orası kardır mantığı ile çalıştıklarını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, İncirde Tanıtım Atağı projesinin meyvelerini vermeye başladığını belirterek “İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndan Sun-Expres firması ile yolculuk yapan 36 bin yolcuya incir tanıtımına başladık. Olumlu sonuçlar da alıyoruz. Şimdide Berlin ve Moskova’da Aydın İncirini tanıtacağız. Hedefimiz yer yüzündeki herkesi bu muhteşem meyveyi tanıtmak” dedi.

Aydın için çok önemli olan incirin kendileri için de çok önem arz ettiğini belirten Ege İhracatçılar Birlikleri Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay “Dünyanın eski ve 3 büyük dinde de kutsal sayılan meyvesi inciri uluslar arası arenada da işliyoruz. Bu tanıtım için adeta kenetlendik. Hep birlikte Aydın incirinin uluslar arası onurunu kurtarmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Bugüne kadar ambalaj sorunu nedeniyle Aydın incirini tam manası ile tanıtamadıklarını belirten Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ise, son yapılan ambalajın çok güzel olduğunu belirterek, Berlin ve Moskova fuarlarında Aydın İncirini en iyi şekilde tanıtacaklarını ifade etti.

AYDIN İNCİRİ’NİN ULUSLARASI YOLCULUĞU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:35:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 23:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?