30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İncirliova suyunu analiz ettirdi

Yaz sıcakları ile birlikte su tüketimindeki artış ve bir çok bulaşıcı hastalığın sudan geçmesi nedeniyle İncirliova Belediyesi şebeke suyunu analiz ettirdi.

Analiz sonuçların çok iyi değerlerde olduğunu belirten Belediye Başkanı Fadime Orbay, tüm vatandaşların şebeke suyunu güvenle içebileceğini söyledi.

Belediye ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı teknik elemanları tarafından şehir içme suyu şebekesi deposundan alınan numunelerin Sağlık Bakanlığı İzmir Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü Laboratuvarlarında yaptırılan kimyasal analizlerinin sonuç raporunun “Analiz sonuçlarına göre; içme ve kullanma suyu örnekleri kimyasal yönden, 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe uygundur” şeklinde geldiği belirtildi. İncirliova halkının şebeke suyunu güvenle içebileceğini belirten Fadime Orbay “Analizi yapılan bütün parametrelerin (Arsenik,Alüminyum,Amonyum, bakır, civa, demir, nitrat, nitrit, nikel, kadmiyum, krom, kurşun, klorür, sülfat, sodyum, siyanür, renk, koku, bulanıklık, tat ve PH) analiz sonuç değerleri yönetmelikte belirtilen standart değerlerin çok altında çıktı. İlçe halkımız daha önce olduğu gibi şimdi de suyumuzu rahatlıkla tüketebilecekler. Bu analiz sonuçlarını paylaşmak istememizin tek amacı şeffaf belediyecilik anlayışı ve insan sağlığına verdiğimiz önem gereği kamuoyunu bilgilendirmektir” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 12:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?