30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İngiliz gemisi Türkiye'de

Gemi turizminden büyük hedefleri olan Türkiye, bu yıl dev turist gemilerini ağırlamaya devam ediyor. İstanbul ile birlikte Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Kuşadası, bugün de İngiliz bayraklı Ocean Village isimli turist gemisini ağırladı. 

Sabah 07.00'de Kuşadası limanına yanaşan Ocean Village isimli gemi ile birlikte tamamı İngiliz olan bin 500 İngiliz turistte Kuşadası'na günübirlik olarak giriş yaptı. Otobüslerle Efes ve Meryemana'ya götürülen turistler, daha sonra büyük alışveriş merkezlerine yönlendirildi. Dubrovnik ile Kuşadası arasında sefer yapan Ocean Village, Corfu, Katakolon, Cephalonia, Atina, Mikanos, Santorini, Heraklion, Rodos ve Limasol limanlarına tur yapıyor. 

Bu yıl ilk kez Türkiye'yi tur programına alan Ocean Village 15 günde bir Kuşadası'na gelecek ve sezon sonuna kadar toplam 10 sefer daha yapacak. Bu arada, Ocean Village ile birlikte Kuşadası Limanı'na demirleyen Nautica isimli gemiyle de 500 turist Kuşadası'na geldi. Çoğunluğu Amerikalı olan turistler, Efes ve Meryemana'ya yaptıkları ziyaretin ardından çarşılarda alışveriş yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 15:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?