20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İngilizler Didim’den kaçıyor

KRİZ VURDU; İNGİLİZLER DİDİM’DEN  KAÇIYOR…

Didim Emlakçılar Derneği 2. Başkanı Ayser Gürsoy Didim’deki emlak sektöründeki krizin sürdüğünü söylerken “İlçemizden ev alan İngilizler evlerini satmaya başladı” dedi.

2009 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin en fazla etkilediği Emlak sektöründeki durgunluk sürerken Didim Emlakçılar Derneği 2. Başkanı Ayser Gürsoy “İngiltere’deki kriz bizim ülkemizdekinden daha fazla; eskiden ev alan İngilizler şimdilerde evlerini satıyor. Haftada 3-4 tane İngiliz evini satmak için uğraşıyor” diyerek “Şu an Azerbaycan ve Beyaz Rusya gibi yerlerden teklifler geliyor” dedi.

Emlak sektöründeki durgunluğun 2010 yılında da süreceğini öngören Gürsoy “Ev satışlarındaki etkenlerin biri de Avrupa’daki kriz ortamı. Şu an Didim’de ev fiyatları aynı seviyede; 2+1 evler 40-60 bin TL, 3+1 evler 65-75 bin TL, dubleks ve tripleks evler ise yer ve konumuna göre 60-100 bin TL arasında değişiyor. Arsa fiyatla da yine konumuna ve büyüklüğüne göre değişiyor. Bu dönem parası olanlar için fırsat”dedi.

İş yapamayan emlakçıların dükkanlarını kapatıp, ayaklı emlakçılık yaptığını söyleyen Gürsoy “Biz burada vergi veriyoruz, eleman çalıştırıyoruz ama dışarıda bu tür kişler bizim işlerimizi engelliyor. Burada boş boş oturuyoz”.diyerek serzenişte bulundu.

KRİZ VURDU; İNGİLİZLER DİDİM’DEN  KAÇIYOR…
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 12:53:01
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 13:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?