20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İngilizlerden bayram hediyesi

Aydın’ın Didim İlçesi’ndeki çoğu İngiliz olan yerleşik yabancılar, "kemik erimesi" hastalığı bulunan 27 yaşındaki Abbas Karabulut’a yardım eli uzatmak için harekete geçti. Çeşitli yardım etkinlikleri düzenleyecek yabancılar, toplayacakları parayı bayramın birinci günü Karabulut’un ailesine teslim edecek.

Etkinlikleri organize eden İskoç Gordon Beveridge şunları söyledi:

"Abbas’ı, engelli motosikleti ile yeğeni Cemil gezdirirken gördüm. Durumuna çok üzüldüm ve yardım etmek istedim. Arkadaşlarımla konuştum, ona ramazan dolayısıyla bir bağış yapmak istedik ve etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bayramın birinci günü hem Abbas’ın ailesine topladığımız parayı vereceğiz, hem de bayramlarını kutlayacağız."

Düzenlenecek hayır gecelerinde satılmak üzere pasta ve kekler yapan, İngiliz Susan Tahmassebi ve annesi Joyce Reah da "İngiltere’deyken Noel’de bu tür yardım geceleri düzenler, geliri, muhtaç kişilere verirdik. Burada da Ramazan ayında böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Biz, Didimli olduk ve buradaki insanlara yardım etmeyi görevimiz" diye konuştu.

Anne Perişan Karabulut ile birlikte yaşayan Abbas ise, üç ayda bir aldığı 750 YTL’lik engelli maaşıyla geçinemediklerini söyledi, çoğunluğunu İngilizler’in oluşturduğu yabancılara bu duyarlı davranışları için teşekkür etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 13:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?