30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İnsan taciri çetesine 8 tutuklama

Kuşadası'nda polisin gerçekleştirdiği planlı operasyon sonucu para karşılığı insan tacirliği yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden çete üyesi 8 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 3 kişi ise serbest bırakıldı. Mahkeme, firar eden 4 şüpheli çete üyesi hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verdi.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmaya çalışırken yakalanan çeşitli ülke uyruklarına mensup 82 kaçak göçmenin ifadesi doğrultusunda, para karşılığı insan tacirliği yapan çeteye yönelik 26 Kasım 2008 tarihinde planlı bir operasyon başlattı. Planlı operasyonu önceki gün tamamlayan ekipler, eş zamanlı olarak 4'ü halen çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan 19 kişinin ev ve işyerlerine operasyon düzenlendi.

Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, operasyon sırasında A.D., M.K., E.K., H.Ç., L.O.G. S.Y., F.D., M.Y., F.A., S.Y. ve A.Ç.'nin yakalandığını belirterek, olayla ilgili 4 kişinin arandığını, 4 kişinin de daha önceden başka suçlardan tutuklandığını ve cezaevinde bulunduğunu kaydetti. Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, zanlıların ev, işyeri ve bağlı oldukları yerlerde yapılan aramalarda ise 1 jetski, 2 tekne, 1 teleskop, 23 can yeleği, 8 can simidi, 2 benzin bidonu, 1 minibüs, 1 otomobil, 1 dürbün, 3 gram esrar, 1 kurusıkı tabanca, 5 mermi, 13 cep telefonu, 8 sim kart, 1 vekaletname ve 1 tekne anahtarı ele geçirildiğini söyledi.

İnsan taciri çetesi üyesi olduğu ileri sürülen 11 zanlı, 'kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacı ile çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'örgüt yönetmek', 'eylem ve faaliyette bulunmak üzere örgüt elemanlarına talimat vermek ve uygulamak', 'bilerek hizmet yüklenmek suretiyle örgüte üyelik', 'insan kaçakçılığı yapmak', 'suça azmettirmek', 'görevi kötüye kullanmak', 'rüşvet almak ve vermek' suçlarından mahkemeye sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Kuşadası Adliyesi'ne getirilen zanlılar, ilk olarak Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı.

Zanlılara, geçen hafta İzmir'in Selçuk İlçesi Ahmetbeyli sahilinde boğulmuş olarak bulunan 32 yaşındaki Kuşadalı müteahhit Yunus Cenk Gölgeler'in ölümüyle ilgili sorular da yöneltildi. Savcılıktaki sorgunun ardından olayla ilgisi olmadığı anlaşılan 3 zanlı serbest bırakılırken, 8 zanlı mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemece, 8 kişi çeşitli suçlardan tutuklanırken, firarda olan 4 zanlı hakkında da gıyabi tutuklama kararı verildi. 8 saat süren mahkemenin ardından tutuklanan 8 zanlı, Söke Cezaevi'ne konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 14:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?