19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

İş kadınlarının artık bir mekanı var

Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) tarafından il merkezindeki kadınların etkinliklerini gerçekleştirebilmesi boş vakitlerini değerlendirmesi amacıyla "Salatacı Kafe" isimli bir mekan açıldı. Aydın İş Kadınları Derneği başkanı Belgin İlker, amaçlarının, kadınların toplum tarafından kendilerine dayatılmış ev kadını rolünden sıyrılarak, girişimci bir rol üstlenerek hem kendilerinin hem de toplumun gelişmesinde söz sahibi olabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 

Kurtuluş Mahallesi 2029 sokakta oluşturulan mekanın açılışına Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Erdal Beşer, Aydın Esnaf Odaları Başkanı Hulusi Akşit Ev Kadınları Dayanışma Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Hale Erkaçar Kavurucu, Aydın İş Kadınları Derneği Başkanı Belgin İlker dernek üyesi bayanlar katıldı. 

İŞKAD'ın öncelikli amacının, kadınların toplum tarafından kendilerine dayatılmış ev kadını rolünden sıyrılarak, girişimci bir rol üstlenerek hem kendilerinin hem de toplumun gelişmesinde söz sahibi olabilmelerini sağlamak olduğunu belirten İlker, bu fikri benimsemiş kadınların ise İŞKAD çatısı altında başarılı birer iş kadınına dönüşümlerini gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Belgin İlker derneklerinin üstlendiği misyona dikkat çekerek, "Diğer derneklerden farklı olarak, kadınların girişimlerini ön planda tutmayı amaç edindik. Kadının toplum gözündeki pasif ve yalnız,yardım bekleyen imajını yıkarak, kendini geliştirmiş ,toplumun her kesimine hitap eden toplumsal bir oluşum içerisindeyiz" dedi. 

Bu tip kadın girişimlerinin ve toplumsal gelişime katkısı olacak etkinliklerin, yalnızca toplumun belli bir cinsiyetine yönelik olmadığını, aslında Aydın ilini çağdaşlaştırmak ve geliştirmek adına çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin "Kadınların toplumsal alandaki önemi hepimizce malumdur. Hem ekonomik hem de sosyal yaşamda kadınlara ihtiyacımız çok fazla. Kadınlarımızın toplumsal gelişim adına yapılan bu faaliyetler, gelişmiş bir ekonomiyle, ekonomik kalkınmayla birlikte ödüllendirilmeli ve teşvik edilmelidir. 

Bu anlamda da ekonomik olarak Aydın'ın gelişimine ve kalkınmasına katkıda bulunmak büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda İŞKAD bünyesinde yapılan bu etkinliklerin daha da geliştirilerek büyüyeceğine inanıyorum. Bu anlamlı davranışlarından dolayı Başta İŞKAD Başkanı Belgin İlker olmak üzere tüm üyeleri kutluyorum. Ve her türlü desteğe hazırım." dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından İŞKAD tarafından Aydınlı bayanlar için kurulan Salatacı Kafe'nin açılışı yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 16:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?