30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İş-Kur, 81 ile anket gönderiyor

İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı işgücü piyasası verilerini derlemeye yönelik kurum olarak “İş Gücü Piyasası Bilgileri Soru Kağıdı” elektronik anketinin 20 Kasım 2008 tarihine kadar 81 İlde tüm işyerlerine uygulanmasının planlandığını açıkladı.


Uygulamanın amacı hakkında bilgiler veren Zafer Alıcı şunları söşledi “Uygulama ile gelişen ve daralan sektörleri ihtiyaç duyulacak yada ortaya çıkacak açık işleri tespit edebileceğiz. İşgücü piyasasında meydana gelebilecek değişmelerin işgücü üzerindeki etkisini ortaya çıkarak alınması gereken önlemler daha rahat bir şekilde hayata geçirilebilecek” dedi.


İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunun 21 maddesine göre kamu ve özem kesim işyerlerinin belirtilen süre içinde bilgi vermesinin zorunlu olduğunu ifade ederek “İşverenlerden toplanan bilgiler, kurum hizmetlerinden başka amaçla kullanılamaz maddesi kanunda bulunmaktadır. Kanu’nun yine 21. maddesine göre bilgi ve belge verme yükümlülüğü yerine getirilmediği zaman 2 bin YTL idari para cezası uygulanmaktadır. Aydın’da da anket çalışmalarının istenilen şekilde ve zamanında yapılabilmesi için kamu ve özel bütün işyerlerince gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Alıcı; http://anket.işkur.gov.tr web adresinde yer alan anketin doğru ve eksiksiz bir şekilde işverenler veya temsilcileri tarafından internet üzerinden doldurulması gerektiğinin altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 12:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?