20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İsabeyli'den Nazilli'ye zeytin dalı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin İsabeyli Beldesi’ne taşınması konusu nedeniyle karşı karşıya gelen iki belediye arasındaki sorun çözüme kavuşuyor.

Soruna ortak bir çözüm yolu bulmaya çalıştıklarını belirten İsabeyli Belde Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, “Biz Nazilli ile kardeşiz. Aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun söz konusu olamaz. Üniversite konusunda da ortak çözüm bulacağız” dedi.
Belediye Meclis Üyeleri, 3 köy muhtarı ve azaları ile birlikte Nazilli’de görev yapan basın mensupları ile yemekli toplantı düzenleyen İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Nazilli ile hiçbir sorun yaşamak istemediklerini kaydetti. 2004 yılında İsabeyli Belediye Başkanlığına seçildiğinden bu güne kadar İsabeyli beldesinin kendi kendisine yetebilen nadir beldelerden biri olduğunu ifade eden Erim; “2004 yılı İsabeyli için bir milattır. Bu yıldan itibaren İsabeyli’miz her alanda yapılan büyük yatırımlar ve çalışmalarla gelirini katlamıştır. İş istihdamı artırımı ve eğitim çalışmaları hızlanan beldemizde 1993 yılında ADÜ Rektörlüğü ile yapılan protokolün ardından beldeye, üniversitenin getirilmesi sağlanmıştır. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar son bir yılda büyük hız kazanarak üniversite binamız tamamlanmış ve 2
2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılında hazır halde öğrenci beklemektedir. Bununla birlikte 500 kişilik kredi ve yurtlar kurumuna bağlı olarak öğrenci yurdu inşasına başlanacaktır. İhalesi tamamlanmış olan öğrenci yurdumuz en kısa sürede tamamlanarak üniversitemizin emrine verilecektir. İsabeyli belde halkımız, yapılan tüm bu çalışmaları yakından izlemekte ve heyecanla öğrenci beklemektedir. Ancak bu aşamada yaşadığımız en önemli sıkıntı Nazilli ile aramızda yaşanan üniversitenin buraya taşınmasının rektörlük tarafından istenmesidir. Bu nedenle Nazilli ile aramızın bozulacak olmasıdır. İsabeyli halkı olarak etle tırnak gibi olan birlikteliğimizin bozulmaması için gerekli olan her şeyi yapmaya hazırız. İsabeyli halkı olarak isteğimiz, 1993 yılından bu yana yapılan yatırımların boşa gitmemesi, beldemize öğrencilerin gelmesiyle birlikte bir kültür şehri olmak istememizdir. Nazilli Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaplan’la aramızda asla bir sorun çıkmasını istemiyoruz. Karşılıklı olarak yapacağımız çalışmalarla her iki tarafın zarar görmeyeceği bir çözüm istiyoruz” dedi.
Başkan Kuvvet Erim, İsabeyli Beldesinin Nazilli’ye bağlanmak istenmesinden dolayı duyduğu kaygıyı da ifade ederek “Biz, kendi kendisine yetebilen ve ileriye dönük büyük yatırımlar yapan bir beldeyiz. Belediye olarak, altyapı sorunu olmayan, işletmeleriyle iş istihdamında söz sahibi olan ve eğitime de büyük destek veren bir belde olarak Nazilli’nin mahallesi olmak istemiyoruz. Nazilli’ye bağlı olmadan yaşayan ve hızla gelişen bir belde olarak bu bağlanmaya karşı olduğumuzu da İsabeyli halkımızın bir sözcüsü açıkça belirtmek istiyorum” dedi.
(AS-İK)

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 18:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?