20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İşadamı Göçen, toprağa verildi

Önceki gün hayatını kaybeden Aydınlı ünlü turizmci ve işadamı Mehmet Göçen düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene iş ve siyaset dünyasının yanı sıra protokol üyeleri ve Mehmet Göçen'in yakınları katıldı.


74 yaşında ve üç çocuk sahibi olan Mehmet Göçen, için bugün öğlen namazından sonra Aydın Merkez Bey Camii'nde düzenlenen törene Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydın İşadamları Derneği Başkanı Çetin Dokuzlu, Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Esat Altıngün, Engin Berberoğlu, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından, Mehmet Göçen'in cenazesi Tellidede Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazının sonunda bir konuşma yapan Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın'ın yetiştirdiği önemli bir işadımını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek "Mehmet Göçen, alın teri ile kazandığı ile halka hayır yapardı. Okul, cami, kütüphane yapardı. Kendisine saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. Daha sonra Mehmet Göçen Tellidede Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Bilindiği gibi Aydın'ın önde gelen işadamlarından biri olan Mehmet Göçen 1980'li yıllarda yaptığı otoyol inşaatlarıyla adını duyurmuştu. Göçay İnşaat, Göçay Turizm ve Göçay Taşımacılık adıyla üç ayrı şirketi bulunan ve Kuşadası Kongre Vadisi'nin de ortakları arasında yer alan Aydınlı ünlü işadamı, turistik tesis olarak faaliyet gösteren İstanbul'daki Sait Halim Paşa Yalısı, Kuşadası'nda Pine Bay Tatil Köyü ve Pine Marine Oteli ile Kıbrıs, Sarıgerme ve Bodrum'da da faaliyette ve tamamlanmak üzere olan yaklaşık 5 ayrı turistik tesisin de sahibi idi. Hali vakti yerinde olmasına rağmen kendi halinde sade bir yaşam tarzını tercih eden Mehmet Göçen halktan kopmadı ve halkla hep içe içe yaşamıştı.


Önceki gün aniden rahatsızlanan Mehmet Göçen kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?