20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

İşitme engelli şampiyona iş sözü

İŞİTME ENGELLİ ŞAMPİYONA VALİ’DEN İŞ SÖZÜ

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisinden iş isteyen işitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak geçtiğimiz yıl İşitme Engelliler Atletizm Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Sabri Kocaçoban’a iş sözü verdi.

Çimento fabrikasında çalışırken işsiz kalan ve bu nedenle köyüne dönmek zorunda kalan milli atlet Sabri Kocaçoban, antrenörü Burak Uygun ile birlikte Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’u ziyaret ederek, Vali Coş’tan yardım istediler. Türkiye Şampiyonu milli atletin köyünde yaşadığı için yapması gereken antrenmanlarını yapamadığını belirten antrenörü Burak Uygun, sporcusunun desteklenmesi halinde Türkiye’yi ve Aydın’ı en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Sabri Kocaçoban’ın geçmiş yıllarda bir çok başarı elde ettiğini kaydeden Uygun, katıldığı turnuvalardan geri kalan zamanlarında çimento fabrikasında çalıştığını fakat geçtimiz günlerde işsiz kaldığını belirtti. İl merkezinde işsiz geçinemediğini bu nedenle köyüne geri döndüğünü kaydeden milli atlet Kocaçoban, şuanda köyünde soyismi gibi çobanlık yaptığını ifade ederek, “Şuanda köyde durduğum için yapmam gereken antrenmanları yapamıyorum. İşim yok şehir merkezinde de duramam. Yapabileceğim bir işim olsa burada hem ailemi geçindiririm, hem de antrenmanlarımı yaparım. Sizden iş bulma konusunda yardım istiyorum sayın valim” dedi.

Sabri Kocaçoban hakkında antrenörü Burak Uygun’dan bilgiler alan Vali Hüseyin Avni Coş, işitme engelli sporcuya iş bulunması konusunda yardımcı olacağını belirterek, en kısa sürede iş bulunması için yardımcılarına ve özel kalemine talimat verdi.

İŞİTME ENGELLİ ŞAMPİYONA VALİ’DEN İŞ SÖZÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 09:53:00
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 19:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?