29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

İsmet Sezgin'den Vali'ye ziyaret

Eski Bakanlardan İsmet Sezgin, bir sünnet düğünü için geldiği memleketi Aydın'da Vali Mustafa Malay'a nezaket ziyaretinde bulundu. "Eski dostum" dediği Aydın Valisi Malay'dan övgüyle söz eden Sezgin, "Sayın Valimiz çok cesur ve gözünü budaktan sakınmayan biridir. İçişleri Bakanlığım döneminde Şırnak'ta terörü kökünden kazımıştır. O zaman ben sürekli kendisine ziyarete gider çalışmalarına destek verirdim. O günden bu yana Sayın Vali'yi çok severim. Aydınlılar'ın da böylesine başarılı bir valinin kıymetini bilmesini isterim" dedi.
Vali Malay'ı ziyaretinde 55 yıllık siyasi hayatını ve tecrübelerini basın mensupları ile paylaşan İsmet Sezgin, Aydın'a her gelişinde kendi döneminde temeli atılan ya da projelendirilen yatırımları tek tek incelediğini belirtti. Sezgin, Aydın'ı ve Aydınlılar'ı çok sevdiğini belirterek, basın mensuplarına hitaben, "Parti farkı gözetmeksizin tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Benim bu mesajımı Aydın Halkına iletirseniz memnun kalırım" ifadelerini kullandı. 

Türkiye ile birlikte Aydın'ın da sahip olduğu değerleri yitirdiğini öne süren Sezgin, bunun en açık örneklerinden birinin de dünyanın 'Aydın İnciri' olarak tanıdığı incire 'Ege İnciri' patenti verilmesi olduğunu göstererek, bir zamanlar yatırım ve kalkınmada Türkiye'de ilk 10 il arasında yer alan Aydın'ın şu anki konumu nedeniyle üzüntü duyduğunu dile getirdi. Aydın'ın ciddi bir gerileme içerisinde olduğunu öne süren ve Aydın'da ilgi bekleyen birçok konu bulunduğunu belirten İsmet Sezgin, "2 gündür Aydın merkez ve ilçelerde geziyorum. Maalesef ne esnafın ne de üreticinin durumu pek iç açıcı değil. Görüştüklerimin büyük çoğunluğu 'sabahtan beri siftah yapmadık' serzenişinde bulunuyor. Kuşadası'nda oteller turizm sezonunda olmamıza rağmen ancak yüzde 10-15 seviyelerinde dolu. İnşallah iyi olur. 55 yıl hizmet ettiğim Aydın'a geldiğimde iyi şeyler görünce çok büyük heyecan duyuyor, bunun tersi ile karşılaşınca da üzülüyorum" dedi. 

Siyaset yaparken halktan gördüğü ilgiyi siyaseti bıraktıktan sonra da gördüğünü, bu nedenle herkesi çok sevdiğini belirten Sezgin, "Aydın'a ne zaman gelsem karşılaştığım herkesle kucaklaşıyoruz. Ve halkın halen sevgisini görüyorum. Bir fani için en büyük mutluluk bu olsa gerek ki ben de gördüğüm bu yakın ilgi ve alaka karşısında çok mutlu oluyorum. Siyaset farkı gözetmeksizin tüm Aydınlı hemşerilerimi çok seviyorum" ifadelerine yer verdi. 

İsmet Sezgin, basın mensuplarının, 'Sizce erken seçim var mı?', 'Esnaf ve üreticinin yüzünün gülmesi için neler yapılmalı? şeklindeki sorularına, "55 yıllık bir siyasetçi olarak erken seçim olacağını sanmıyorum. Çünkü bu iktidar çoğunluğa haiz olduğu meclisiyle Cumhurbaşkanı'nı seçmek isteyecektir. Seçim olması halinde ellerindeki mevcut çoğunluğa sahip olamayacaklarını varsaydıkları için erken seçim öngörmüyorlar. Esnaf ve üreticinin yüzünün gülmesi için demokrasinin egemen olması, bireysel değil halkın çıkarlarını düşünen her kesimi kucaklayan bir zihniyetin olması gerekir. Herkesin yüzünün gülmesi ancak bu şekilde mümkündür" şeklinde yanıt verdi.
Sezgin ayrıca, hükümetin AB ile ilgili çalışmalarını ilk dönemlerde başarılı bulduğunu, ancak son zamanlarda bu başarının düştüğünü öne sürdü. 

Misafiri ve eski bakanı İsmet Sezgin'den övgüyle söz eden Aydın Valisi Malay ise, İsmet Sezgin'in Aydın'ın simgesi haline geldiğini söyledi. Makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu, ancak dostlukların ve yapılan güzelliklerin baki kaldığını hatırlatan Vali Malay, "Bu yönü ile Sayın Bakanımız İsmet Sezgin bizlere örnek ve enerji kaynağı olmuştur. Makam ve mevki sahibi insanların görev yaptığı yerlere gidebilmesi için alnı açık, başı dik olması lazım. İnsan için en büyük mutluluk kaynağı da budur" dedi.
Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 01:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?