30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İşte Boydak'ın başarısının sırrı

BOYDAK’TAN, NAZİLLİYE ALTIN ANAHTARLAR

Boydak Şirketler Gurubu CEO’su Memduh Boydak, ‘Aile şirketlerinde kurumsallaşma ve başarı öyküsü’ konulu konferansta Nazillili işadamalrıyla bir araya geldi.

Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen konferansa Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Nazili Belediye Meclis Üyeleri, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Nazilli Genç İşadamları Derneği Başkanı Nurettin Gürsoy, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İşadamları ve çok sayıda kobi katıldı.

Yaklaşık 300 kişinin izlediği konferansta konuşan Memduh Boydak, Nazilli’nin girişimcilerinin çok istekli ve heyecanlı olduğunu gördüğünü, eğer anlatmış olduğu Boydak Holding’in başarı öyküsünden birkaç ayrıntı alıp kendilerinde uygularlarsa Aydın’dan önce söz sahibi olacağını belirtti.

Konferansta ilk konuşmayı yapan NASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erkan, küresel krizin herkesi bir şekilde etkilediğini belirterek “Bir yılı aşkın süredir yaşanan ve halen sürmekte olan bu küresel krizde küçülen, kapanan veya fırsat bilerek yatırımlarını artıran ve kazanan firmalar oldu. Yatırım yapan bu firmalar, işyerlerindeki verimliliği artırma, yurt içinde ve dışında yeni pazarlar aradılar. Şimdi akıllı düşünme zamanıdır. Hızlı olma zamanıdır. Birlikte çalışarak, birlikte çözümler üretme zamanıdır. Değişen dünyada ortaya çıkan fırsatlardan yaralanmanın, yeni pazarlara girmenin ve rekabette üstün gelmenin zamanıdır. Küresel krizden fırsat yakalama zamanıdır” dedi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da, Boydak grubunun çalışmaları ile tüm dünyaya örnek olduğunu ifade ederek konferansa konuşmacı olarak katılan Memduh Boydak’ı kutladı. İşadamları için yol gösterici ve aydınlatıcı önemli bilgiler sunacağı için de ayrıca teşekkür ederek “İşadamlarımız, ayaklarına gelen bu fırsat sayesinde altın anahtara sahip olacaklar. Sayın Memduh Boydak’ın engin tecrübelerinden yararlanma imkanına kavuşacaklar. Boydak gurubunun oluşum ve büyümedeki başarı öyküsü umarım her işadamımıza ışık olur. Bugün burayı dolduran Nazillili işadamlarında bu ışığı görüyorum” diye konuştu.

Boydak Şirketler Gurubunun (İstikbal Mobilya ve HES Kablo) CEO’su Sayın Memduh Boydak ‘Aile şirketlerinde kurumsallaşma ve başarı öyküsü’nü anlattı. Boydak Holding’in temellerinin 1957 yılında atıldığını söyleyen Memduh Boydak, “1952 yılında 2 kardeşin köyden şehre sanat macerası için gitmesi ile başlayan öykümüz bugün tüm dünyaya yayılan bir holding olarak 1978’de iş hayatına başladı. 1980-1990-2000-2009-2010’lu yıllarda hedefimiz aile şirketimizin kurumsallaşması yönünde çalışmalarla geçti. Boydak Holding’de ailevi değerlerimizi ve kurumsal değerlerimizi önemle koruduk. Aile içerisinde birbirine güven ve bilgileri gelecek nesillere aktarmak çok önemlidir. Aile şirketlerinin yaşamlarını sürdürebilmesi ve kendilerini geliştirebilmeleri için kurumsallaşmaları da çok önemlidir” dedi.

Türkiye’nin 2009 yılındaki durumunu değerlendiren Boydak, KOBİ’lerin çalışmalarını neler yapması, nelere dikkat etmesi konularında önemli açıklamalarda bulundu. Nazillili işadamlarına altın anahtar niteliğinde bilgilerle birlikte şirketlerinin püf noktaları hakkında ipuçları verdi.

Nazilli Organize Sanayi Bölgesinden Sistem Güneş Enerji’nin sahibi Nazım Çimen “Yılın Girişimcisi Ödülü”nü Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız’ın elinden aldı. Bir konuşma yapan Kaymakam Caner Yıldız, “Nazilli Organize Sanayi bölgemize fabrikayı kuran Nazım Beye teşekkür ediyorum. Organize sanayimiz 2010 yılı içerisinde çok büyük bölümünü üreticilerin tesislerine ev sahipliği yapacak. Üretici İş Adamlarımızın da Organize sanayi bölgemize iş yerlerine geçmeyi davet ediyorum. Biz 2023’de İzmir’den sonra 2.büyük bölge olacağımıza inanıyorum. Şuanda yapılan yatırımlar ve karşılığında almaya başladığımız sonuçlar bunu göstermektedir” ifadelerini kullandı

BOYDAK’TAN, NAZİLLİYE ALTIN ANAHTARLAR
BOYDAK’TAN, NAZİLLİYE ALTIN ANAHTARLAR
BOYDAK’TAN, NAZİLLİYE ALTIN ANAHTARLAR
BOYDAK’TAN, NAZİLLİYE ALTIN ANAHTARLAR
BOYDAK’TAN, NAZİLLİYE ALTIN ANAHTARLAR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 11:38:03
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 15:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?