30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

İzci kampı sona erdi

Aydın İzcilik İl Temsilcisi Murat Aydın başkanlığında Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanları ve izci öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen 4 günlük Paşa Yaylası kamp sona erdi.


Kampta Aydın Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Aydın Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi ve izcilerden oluşan 40 kişilik kurtarma ekibi de zorlu doğa şartları altında arama ve kurtarmaya yönelik başarılı bir tatbikat yaptı.


Tatbikatta izciler, trafik kazaları, yangın, arama-kurtarma gibi birçok konuda bilgi sahibi oldular. Aydın İzcilik İl Temsilcisi Murat Aydın, “İzcilerimize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na ve tüm itfaiye teşkilatına teşekkür ediyoruz. Kampa katılan izcilerimizden ilk defa katılanlar tatbikat sırasında gerçek doğa koşulları altında teknolojiyi en iyi biçimde kullanarak en kısa zaman ve en doğru yöntemlerle hayat kurtarmanın nasıl gerçekleştiğini görme şansı yakalarken daha önce katılan arkadaşlarımız bilgilerini yenilediler. Kamp çalışmalarındaki amacımız da buydu. Bizler sivil toplum örgütlerinin üyeleri olarak her türlü felakette halkımıza en yakın hatta içlerinden birileriyiz. Bu nedenle her zaman donanımlı ve bilgili olmamız şart. Sadece iyi niyet kurtarma için yeterli değildir. Bu nedenle bu tür ekinliklerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir. Başkanımızın her zaman olduğu gibi bize olan desteklerini esirgemeyeceğini biliyoruz” dedi.
Kamptan çok faydalandıklarını belirten Aydın İzcilik İl Temsilcisi Murat Aydın kamp esnasında üstün gayret ve başarı gösteren Aydın Belediyesi İzci Kulübünün de diğer illerden davet edildiğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 10:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?