19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

İzciler Atatürk için yürüdü

Nazilli İzcilerinin organize ettiği “Atatürk'ü Anma Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Nazilli İzci Evi İsabeyli Yeşildere'de yapılan yürüyüşe Aydın İl İzci Kuruluna bağlı Nazilli İzcileri katıldı. Küçük İzci, İzci, Ergin izci ve İzci Liderlerinin katıldığı Atatürk'ü anma Yürüyüşü'nde Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk ile Aydın İl İzci Kurulu Başkanı Ramazan Atar, Söke İlçe İzci Kurulu Başkanı H. Hüseyin Ertuğrul misafir olarak katıldı. 

Yürüyüş aniden bastıran yağış nedeniyle yağmur altında devam etti. Yeşildere İzci Evinde toplanan 500'ü aşan izci, veli ve okul müdürleri yürüyüş için hazırlandı. Yürüyüş başlamadan önce bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan izciliğin öğrenilmediğini, bizzat yaşandığının bir ispatı olarak yapılan faaliyetlerin en güzel örnekleri olduğunu ifade etti. Ercan konuşmasına şöyle devam etti; “Nazilli'mizin böyle güzel bir yürüyüşe ev sahipliği yapması nedeniyle çok mutluyum. Okulda olduğu kadar doğada da çocuklarımızla birlikte manevi anlamda önemli bir amaç için yürüyeceğiz. Ulu Önder Atatürk'ü anmak için bir arada yürüyecek olmamız ayrı bir huzur ve anlam duymamıza neden oluyor. Öğrencilerimizin doğayı sevmeleri, izciliği yaşamaları ve Ata'mızı anmaları açısından bu yürüyüşü düzenleyen ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Ercan'ın konuşmasının ardından yürüyüşe geçen İzciler, hep birlikte marşlar söyleyerek yaklaşık iki kilometre yürüdüler. Yürüyüş yağmur nedeniyle kısa tutularak izci evine dönüş yapıldı. İzcilere daha önceden hazırlanan tavuklu pilav ikram edildi. Yürüyüşe engellilerinde katılması dikkati çekti. 

Yürüyüşü organize eden ve ev sahipliği yapan Nazilli İlçe İzci Kurulu Başkanı M.Yaşar Akgün havanın kapalı ve yağışlı olması nedeniyle yürüyüşün kısa tutulduğunu ifade ederek “Bu gün yağmur yağması ve küçük izcilerimizin çoğunlukta olması nedeniyle istediğimiz uzun mesafeli yürüyüşümüzü tamamlayamadık" diyerek organizasyona destek verenlere teşekkür etti. 

İlki bu yıl gerçekleştirilen Atatürk'ü anma yürüyüşünün bundan sonra her yıl izciler tarafından gerçekleştirileceğini belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 11:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.GÖKAN IP: 88.242.57.xxx Tarih : 24.11.2007 00:03:13

Gönül isterdi ki büyük ATATÜRK'ün anısına yapılan bu yürüyüşe katılım daha fazla olsaydı.Ama yine de yağışlı havaya rağmen bu coşkuya ortak olan herkese teşekkürler.Nazilli izcileri ATATÜRK'ü bir kez daha andılar.