19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Jeotermale 8 milyon YTL ödenek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ahmet Ertürk, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından Aydın bölgesindeki jeotermal araştırmaları için 8 Milyon YTL ödenek ayrıldığını belirtti. Jeotermal enerjinin kullanılması ile Aydın'da tarım ve turizmin zirveye ulaşacağını belirten Ertürk "Jeotermal enerjimize en kısa sürede kavuşacağız" dedi. 

TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ahmet Ertürk, jeotermal enerji araştırması için gerekli altyapının oluşturularak çalışmalara başlandığı söyledi. Sultanhisar ilçesi Atça beldesindeki çalışmaları basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceleyen Ertürk, MTA Güneybatı Jeotermal Enerji Aramaları Aydın Civarı Proje Başkanı Jeoloji Mühendisi Çetin Karahan'dan bilgi aldı. Atça-İsabeyli-Nazilli, Kuyucak-Pamukören ve Buharkent-Ortakçı arasında arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Jeoloji Mühendisi Çetin Karahan "Çalışmalarımızda, elektrik üretimine yönelik sıcak akışkan araması yapıyoruz. Sıcaklığın 130 derece ve üstü, kaynak debisinin de yüksek olması gerekiyor. Bin ila bin 500 metrede ana rezerve ulaşmayı umuyoruz. Bu derinlik fay hattının derinliğine bağlı olarak değişim gösteriyor. 

Jeoloji, jeofizik ve sondaj ekiplerinin ortak çalışmalarıyla sürdürdüğümüz bu çalışmalar sonucunda istediğimiz özellikte kaynak bulduğumuzda elektrik üretimi, seracılık, konut ısıtma ve fabrikalarda kullanacağımız enerjiyi elde edeceğiz. Bölgemizin yeraltı zenginliklerini iyi değerlendirmeliyiz" dedi. 

Bölgedeki yer altı kaynaklarının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk "Bu nedenle MTA ile yapılan ortak çalışmalar sonucu fay hatlarımızın üzerinde bulunan jeotermal enerjiye ulaşmak zorundayız. Bu enerjiyi birçok alanda değerlendirerek özellikle tarım alanında organize sera bölgeleri oluşturarak kullanmak istiyoruz. Bölge tarımı bu enerji sayesinde oldukça hızlı bir şekilde gelişecektir. Bu nedenle jeotermal araştırmaları için 8 milyon YTL ödenek ayrıldı" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 11:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?