20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kaçak operasyonu

Aydın’ın Didim İlçesinde güvenlik güçlerinin aynı gün yaptığı iki farklı operasyonla Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren 141 kaçak göçmen ve bir organizatör yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Didim Akköy Beldesi açıklarında 4 adet şişme botla Yunan adalarına geçmek isteyen, organizatörlüklerini D.P.’nin yaptığı 67 Irak, 45 Filistin, 3 Afganistan ve 3 Moritanya uyruklu toplam 118 yabancı uyruklu kişi sahil güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Yabancı uyruklu kişilerin organizatörlüğünü yapan D.P.’nin de halen firar halinde olduğu ve güvenlik güçleri tarafından yakalanması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.


Didim’de güvenlik güçleri tarafından yapılan ikinci operasyonla da Didim Batıköy mevkiinde organizatörlüklerini H.Ş.’nin yaptığı Filistin uyruklu 23 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör H.Ş. adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken iki operasyonda yakalanan toplam 141 yabancı uyruklu göçmen muhafaza altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 16:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?