31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Kaçak operasyonu

Aydın’ın Didim ilçesinde jandarmanın yürüttüğü iki ayrı operasyonda yasa dışı yolardan yurda giriş yapan toplam 76 kaçak göçmen yakalandı.7Türk vatandaşı 6 organizatörün gözaltına alındığı olaylarla ilgili olarak, soruşturma başlatıldı.


Edinilen bilgiye göre; Didim’e bağlı Akköy Beldesi Kafa Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü ihbarını alan Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda 8 metrelik bir teknenin içerisine Filistin uyruklu 18 kaçak göçmeni bindirmeye çalışan D.A. (25), Y.P. (20), H.İ.S. (33), F.M. (49), H.M. (31) ve B.A. (35) isimli Türk vatandaşı organizatörler suçüstü yakalandı. Yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıkları tespit edilen ve aynı yollardan Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan kaçaklar, ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 organizatör, sorgulanmalarının ardından adli makamlara sevk edildi.

Öte yandan; Akköy Beldesi Taşburun Mevkisinde sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 ayrı bot içerisinde Samos Adasına kaçmaya çalışan 23’ü Filistin, 10’u Somali, 7’si İran, 6’si Eritre, 5’i Burma, 3’ü Nepal, 2’si Srilanka ve 1’si de Hindistan uyruklu olmak üzere toplam 58 kaçak göçmen daha yakalandı. Akbük Jandarma Karakolunu teslim edilen yabancı uyruklu şahıslar, ikamet tezkerelerinin anlaşılması üzerine serbest bırakıldı. Her ki ayrı operasyonla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 16:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?