30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Kaçak operasyonu

Aydın’ın Didim İlçesi Taşburun mevkiinde toplam 29 yabancı uyruklu göçmen ve organizatörlüklerini yapan 4 kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından Didim’in Taşburun mevkiinde bin gün ara ile gerçekleştirilen 2 operasyonda yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen 22 Filistin ve 7 Irak uyruklu toplam 29 kişi yakalandı. Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan operasyonun ilkinde şişme bot ile Yunanistan’a geçmek isteyen 8 Filistinli ve organizatörlüklerini yapan M.KS. ,F.A. ve Ü.E. isimli organizatörler yakalandı. Organizatörler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırlarken 8 Filistinli göçmen muhafaza altına alındı.


Sahil Güvenlik Ekiplerince Taburun Mevkiinde düzenlenen ikinci operasyonda da organizatörlüklerini Y.Ş. isimli şahsin yaptığı 14 Filistin ve 7 Irak uyruklu göçmen yakalandı. Yakalanan yabancı uyruklu göçmenler muhafaza altına alınırken organizatörlüklerini yapan Y.Ş. göz altına alındı. Her iki olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 18:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?