20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kaçak operasyonu

Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 35 kaçak göçmen yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


Edinilen bilgiye göre; Didim Tekağaç Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü ihbarını alan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve temin ettikleri botlarla Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan 21’i Irak, 6’sı İran ve 2’si de Filistin uyruklu olmak üzere toplam 29 kaçak göçmen yakalandı. İfadeleri alınan kaçaklar, sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü yabancılar şubesine sevk edildi.
Öte yandan; Kuşadası’na bağlı Davutlar Beldesi’nde alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, yasa dışı yollardan yurt dışına geçme hazırlığında olan 5’i Somali ve 1’i de Toga uyruklu olmak üzere toplam 6 kaçak göçmen ele geçirildi. Gözaltına alınan kaçaklardan ikisinin oturma izninin olduğunun anlaşılması üzerine, bu kişiler serbest bırakıldı. Diğer üç kaçak sınır dışı edilmek üzere muhafaza altına alındı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 14:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?