18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Kadın adil olmayan koşullarda çalışıyor

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Toplumumuzun geleceği adına hayati öneme sahip temel değerlerimiz, çağın bireyselciliği öne çıkaran, dayanışma bilincini yok eden kültürü içinde dejenere olmaktadır” dedi.

Dejenerasyonun her geçen gün büyüyen şiddet olgusunu körüklemekte olduğuna işaret eden Baki Karaer, “Günümüzde gerek aile içi, gerekse sosyal hayatın tüm alanlarına yayılan şiddet olgusuyla karşı karşıya olan ülkemizde, en sık şiddete maruz kalan kesimin kadınlar olduğu bir gerçektir. Eşit ve adil olmayan koşullar altında, kayıt dışı ve sosyal güvenceden yoksun çalışan kadınlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Ekonomik ve sosyal sorunların ağırlığını kadınlarımız erkeklerden daha fazla hissetmektedir. Aile sorumlulukları ile işi arasında sıkışan kadınların, artan sorumlulukları ve iş hayatında karşılaştıkları zorluklar, onların çalışma hayatına katılımını her geçen gün zorlaştırmaktadır” diye konuştu.

Sendikalarının ülke genelinde sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan kadınlara yönelik bir araştırma gerçekleştirdiğini anımsatan Karaer, şöyle konuştu: “Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan kadınların çok büyük bölümü, çalışma hayatında karşılaştığı en büyük sorunu, adil olmayan çalışma koşulları ve nöbet sistemi olarak belirtmektedirler. Araştırmada çıkan bir diğer çarpıcı sonuca göre ise, kadınlar; başta çocuk bakımı olmak üzere taşımak zorunda oldukları aile sorumluluklarını yerine getirmede, devletin gereken sosyal desteği sağlamadığına inanmaktadırlar. 8 Mart; kadınların gerek çalışma hayatında gerekse toplumsal hayatın diğer alanlarında eşit haklara sahip olma adına verdikleri mücadelenin simgesi olan bir günde sosyal hayatın paydaşı olan kadınlarımızın çalışma koşullarının, iş hayatı dışındaki yükünü hafifletecek şekilde düzenlenmesi ve kadınlarımızın çalışma hayatının eşit haklara sahip bireyleri olması en büyük dileğimizdir”

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 12:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?