20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kadın girişimcilerden AYSO’ya ziyaret

KADIN GİRİŞİMCİLERDEN AYSO’YA ZİYARET

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belgin İlker ve yönetim kurulu üyeleri Aydın Sanayi Odası’nı (AYSO) ziyaret etti.

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İlker ile kurul üyeleri Gülayşe Çubuk, Mahiye Erürker, Özden Özdemir, Meltem Çetin Vardar, Sermin Kırıcı, Emine Denizhan Sandıklılı, Kıymet Çalışkan, Aysel Tefenlioğlu, Merve Alpargun Aaltıntaş, Beyhan Başol Küçükebeoğlu, Ferda Çağlar Erkut, Nazan Elgün ve Emel Erturan AYSO’da AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu ile yönetim kurulu üyeleri Mehmet Küçük ve Levent Candal tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belgin İlker, “Kurul çalışmalarımızda 2010 yılında Aydın'da girişimci kadın sayısını arttıracak projeleri oluşturuldu. Kadınları iş hayatına hazırlayan eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. İlk olarak ‘mutlu mutfaklar’ ve ‘tekstil’ adında iki proje geliştirdik ve bunlar üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Ailenin sermayesi genellikle erkek çocuklarına ayrıldığı için, kadınlar daha çok sabit çalışan kesim olmayı tercih ediyor. Bunun önüne geçebilmek için kesinlikle kadın girişimcilerin desteklenmesi ve özendirilmesi gerekmektedir” dedi.

AYSO Yönetim Kurulu Başkan Ercan Çerçioğlu da, Aydın Kadın Girişimciler kurulunun çalışmalarına katkı sağlayacak her türlü yardıma açık olduklarını, kadınların iş hayatındaki katkısının artmasının ülke ekonomisi için hayati bir önem teşkil ettiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 13:41:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 23:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?