18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Kadın sorunları panelde tartışıldı

Nazilli'de bir panelde, "kadın, yönetim, katılım, aile hukuku, şiddet ve taciz" konuları akademisyenler tarafından tartışıldı. Eğitim-İş Nazilli Temsilciliği tarafından düzenlenen panelin ardından konuklara müzik ziyafeti sunuldu.

Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Halil Mutioğlu, Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hatice Erol ve Nazilli Barosu'ndan Avukat Berna Özen katıldı.

Konuşmacılardan önce bir açıklama yapan Eğitim-İş Nazilli Şubesi Başkanı Gönül Açıkgöz, insanlık tarihinin sömürülenlerle sömürenler arasındaki mücadeleler tarihi olduğunu ifade ederek "Parayı ve malları elinde tutan bir avuç kapitalistle, karnını doyurabilmek, çocuklarına bakabilmek için fabrikalarda, iş yerlerinde gün boyu çalışmak zorunda kalan parasız insanların mücadelesidir bu. Bu mücadelede kadınların yükü giderek ağırlaşıyor" dedi.

Geçimin zor olduğunu anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu: "Kadın eve ekmek getirmeli, bunun için dışarıda çalışmalı, işten gelecek, yemek yapacak, çamaşır, bulaşık, temizlik yapacak. Ya çocuklar onlarla ne zaman ilgilenecek? Ülkemiz nüfusunun yarısı kadınlardan oluşuyor. Milletvekillerinin kaç tanesi kadın? Kadınlar toplumun yarısıdır. Evlerin, dükkânların, tarlaların yarısı kadınların mı? Kadınlar hakkını alacak ama nasıl? Bir asır önce Amerika'da kadın emekçilerinin yaptığı gibi daha iyi yaşamanın direncini göstermeli, örgütlenmelidir. Ekmek için, özgürlük için, barış için örgütlenmeli ve mücadele etmelidir."

Daha sonra Mutioğlu'nun başkanlığını yaptığı panelde konuşmacılar, "kadın, yönetim, katılım, aile hukuku, şiddet ve taciz" konularını tartışmaya açtı. Kadına karşı nasıl bir bakış açımız olduğunu değerlendiren konuşmacılar "Atatürk'ün yaptıkları, medeni kanunla getirdikleri, kadın eşitliği konusunda yapılanlar, eğitim alanında yapılanlar ve hukuk alanında yapılan reformlar, bugün hayatın her alanında yapılan reformlarla kadının kimyası değiştirilerek toplum değiştirilmeye çalışılmıştır" görüşünü savundu.

Yaklaşık bir saat süren konuşmaların ardından soru cevap şeklinde panel bir saat daha sürdü. Panelin sonunda konuşmacılara, Eğitim-İş Başkanı Gönül Açıkgöz, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Mustafa Bozkır ve İhlas Haber Ajansı Nazilli Temsilcisi Ali Soydemir tarafından birer çiçek verilerek teşekkür edildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?