20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kamacı’ya destek çağrısı

CHP DİDİMLİLERİ GÖREVDEN ALINAN BAŞKAN KAMACI’YA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRDI

Önceki gün İçişleri Bakanlığınca hakkında yürütüle davaların ve soruşturmaların selameti açısından görevden uzaklaştırılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın görevden uzaklaştırılması sebebiyle CHP Didim İlçe Başkanlığından basın toplantısı düzenlendi.

Bugün ilçe binasında yapılan basın toplantısına görevden uzaklaştırılan Mümin Kamacı’nın yanı sıra CHP Parti Meclis Üyesi Sırrı Özbek, İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren, CHP İlçe Mustafa Bekar, Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz Nazilli İl Genel Meclis Üyesi Adem Vurmaz, Akbük Belde Başkanı Hakkı Şahin, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar yaşananları yargısız infaz olarak yorumladı. Bekar konuşmasının devamında, “Didim Belediye Başkanımız Mümin Kamacı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 27/07/2010 tarihli yazısıyla geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldı. Bu karar, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un 22/07/2010 tarih 5925 sayılı talebi üzerine alınmıştır. Bizler Mümin Kamacı’nın davalardan alnının akıyla çıkacağına inanıyoruz. Bizler CHP’liler ve Didimliler olarak bu karara karşı hukuki ve toplumsal alanlarda sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

ALNIMIZ AÇIK, YÜZÜMÜZ PAK

Görevden uzaklaştırılmasının bu tarihe denk gelmesinin altında siyasi sebepler yattığına inandığını kaydeden Başkan Kamacı ise “Bizim alnımız açık, yüzümüz pak. Vatandaşımızın bu desteği sürdüğü sürece Didim’e hizmet etmeye devam edeceğiz. Didim’ e hizmet sadece Belediye başkanlığı ile olmaz. Normal bir vatandaş olarak da ilçemize hizmet edebilirim. Şuana kadar hakkımda 19 dava vardı. Bunların 7’sinden beraat ettim. Diğerlerinden de berat edeceğime umuyorum. Berat etiğimiz davaları dahil bize gönderilen tebligata yazmışlar. Herhalde kabarık bir dosya olmasını istediler. Yargılanması devam eden bir kişinin görevden alınması anlam verilecek bir durum değil. Davalar sonuçlanmış ve hüküm giymiş olsam bu karar bana o kadar koymayacak. Fakat Türkiye’de görevden uzaklaştırılışımın bir benzeri daha bulunmuyor. Türkiye’de hakkında dava açılmayan hiçbir belediye başkanı bulunmuyor. Fakat hiç biri görevden uzaklaştırılmıyor” dedi.

CHP DİDİMLİLERİ GÖREVDEN ALINAN BAŞKAN KAMACI’YA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRDI
CHP DİDİMLİLERİ GÖREVDEN ALINAN BAŞKAN KAMACI’YA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 16:21:04
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 16:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?