19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Kan bağışı kampanyaları

Yaşayış tarzı ve kötü alışkanlıklardan uzak durması nedeniyle en sağlıklı ve en güvenilir kanın Anadolu kadını olarak adlandırılan Türk kadınında olduğu bildirildi. 

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bir araştırmada, Aydın genelinde 'Kan Bağışı Kampanyaları' kapsamında toplanılan kanlar üzerinde yapılan araştırmalarda özellikle kadınlar tarafından bağışlanan kanların çok daha sağlıklı olduğu tespit edildi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Aydın'da son bir yıl içerisinde il merkezinde 11 bin ünite kan bağışı gerçekleştirildiğini ve bu kanların tamamının hastalara verilmeden önce en ince ayrıntısına kadar tahlil edildiğini belirtti. Yapılan analizlerde gelenek ve göreneklerine bağlı yaşayan Anadolu Kadını tarifini yaptığımız kadınlarımızın kanlarının çok daha güvenilir ve sağlıklı olduğu tespit edildi. Çünkü yaşam tarzı, inanış ve geleneklerine bağlı Türk kadınlarının hiçbir kötü alışkanlığı olmadığı için birçok hastalıktan uzak olduğu tespit edildi. Türk kadınının kanındaki mineral değerleri de ölçülere uygun. Bu nedenle Türk kadınlarının kanları birçok erkeğe oranla daha sağlıklı gözüküyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 13:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?