30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Kaptanın cenazesi Türkiye'de

SİSAM ADASI AÇIKLARINDA BULUNAN CENAZE, TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Ramazan Bayramı'nın son günü Seferihisar açıklarında dalış yapan ve Yunanistan'ın Sisam adası kıyılarında ölü olarak bulunan bulunan emekli kaptanın cesedi, Yunan yetkililer tarafından ailesine teslim edildi.

Sisam adası açıklarında bulunan cesedin emekli kaptan Sadullah Halman'a ait olduğunun belirlenmesinden sonra, Sisam adasına giden oğulları Alpay ve İlkay Halman'a babalarının cenazesi teslim edildi.

 Cenaze, feribotla Kuşadası'na getirildikten sonra, araçla İzmir'e nakledildi. Cenaze 24 Ekim Cumartesi günü İzmir'in Narlıdere ilçesinde toprağa verilecek,

İzmir'in Seferihisar ilçesi Akarca mevkisinden bayramın son günü denize açıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan emekli kaptan Sadullah Halman için 3 gün boyunca Kuşadası Körfezi'nde arama çalışmaları yürütülmüş ancak bir netice alınamayınca çalışmalar durdurulmuştu. Olaydan kısa süre sonra Yunanistan'ın Sisam adası kıyılarında bir erkek cesedinin bulunması üzerine Türk ve Yunan makamları arasında yapılan görüşmelerde cesedin emekli kaptan Sadullah Halman'a ait olduğu belirlenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 23:19:05
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 09:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?