20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Karardan önce afişini toplattı

29 Mart Yerel Seçimleri öncesinden Aydın Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığını açıklayan avukat Rıdvan Eşin, Aydın Barosu tarafından seçim çalışmaları sırasında avukatlık unvanını reklam malzemesi yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasının ardından; seçim çalışmalarında unvanını kullanmama kararı aldı.

AK Parti’den Aydın Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Rıdvan Eşin, seçim çalışmalarında kullandığı araçlarda ve hazırlattığı afişlerde halka kendisini daha iyi tanıtabilmek ve mesleğini açıklamak için “avukat” ibaresi yer alan giydirme ve afişler hazırlatmıştı. Giydirilmiş araçla seçim çalışmalarını yürüten ve kentin değişik noktalarına hazırlattığı afişleri astıran Eşin hakkında; Aydın Barosu tarafından unvanını kullanıp reklam yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

Avukatlık Yasası, meslek kuralları ve Türkiye Barolar Birliği'nin reklam yasağı yönetmeliğine aykırı hareket ettiği iddia edilen Eşin’den unvanını seçim çalışmalarında kullanması nedeniyle savunma yapması istenmişti.

Soruşturma ile ilgili evrakın kendisine ulaşmasının ardından savunmasını hazırlayarak Aydın Barosuna teslim ettiğini ifade eden Belediye Başkan aday adayı Rıdvan Eşin, “Ben avukatlık unvanımı reklam amacı ile kullanmadım. Tam aksine kendimi daha iyi tanıtabilmek için böyle bir şeye gerek duydum. Ama gerekçe çok net. Eğer kişi iş elde etmek için avukatlık unvanı ile reklam yaparsa bu suçtur. Benim buradaki amacım kesinlikle reklam değildi. Her aday adayı yaptığı işi ve mesleği ile kendisini tanıtıyor. Benim mesleğim de avukatlık. Diğer aday adayı arkadaşlarımız kendisini meslekleri ile tanıtıyor, ben de kendimi mesleğimle tanıttım. Ama ben baronun hakkımda vereceği kararı beklemeden araçların üzerindeki avukat ibaresini kaldırttım. Ayrıca mesleğimi içeren ibarelerin yer aldığı afişleri de toplattım. Ama ben gene de hakkımda olumlu bir kararın verileceğini düşünüyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 11:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?